11 septembrie – Zi neagră pentru SUA

11 sept. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 253

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Este 11 septembrie. O dată cu semnificații tragice pentru multe familii americane. Au trecut 16 ani de la un atac terrorist fără precedent în istoria SUA. Adevărul rememorează azi evenimentele din 2001.

„Statele Unite comemorează astăzi 16 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, o zi sângeroasă care a tulburat profund societatea americană și a marcat politica mondială la începutul noului mileniu. La 11 septembrie 2001, 2.997 de persoane au murit și alte aproximativ 6.000 au fost rănite într-o serie de atacuri coordonate împotriva Turnurilor Gemene din New York, Pentagonului și Washington D.C., capitala Statelor Unite. Prăbușirea Turnurilor Gemene, un simbol al propserității americane, a fost urmată de un război global împotriva terorii lansat la ordinul celui de-al 43-lea președinte al Statelor Unite, republicanul George W. Bush. Principala țintă a acestui război a fost declarată organizația teroristă al-Qaeda, dar operațiunile s-au extins de-a lungul anilor. Afganistanul și Irakul sunt doar două dintre țările afectate direct de răspunsul americanilor și aliaților lor”, notează Adevărul. 

Din păcate, SUA cunoaște acum un alt dezastru: uraganul Irma a lovit Florida și milioane de oameni, printre care și români, sunt în pericol să își piardă viața.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Zgârie-norii din centrul orașului Miami s-au clătinat în fața vântului, două macarale aflate pe un șantier s-au prăbușit, iar valurile înalte au inundat străzile din centrul financiar al orașului, anunță Reuters, citat de Adevărul.  

„Slăbit, dar încă extrem de puternic, uraganul Irma a lovit cu putere zona de coastă a Peninsulei Florida cu rafale de vânt puternice și ploi abundente ce au lăsat aproximativ trei milioane de oameni fără electricitate și a inundat străzile din centrul orașului Miami. Aproape 7 milioane de locuitori din sudul statului Florida, aproximativ o treime din întreaga populație a statului, au primit ordinul de evacuare din calea furtunii. Circa 17,000 de persoane au fost adăpostite în cele peste 650 de adăposturi de urgență. Săptămâna trecută, uraganul Irma a devenit unul dintre cele mai puternice uragane din Atlantic documentate, și unul dintre puținele uragane de categoria 5 ce au susținut rafale de vânt cu viteze de 300km/h”, mai scrie Adevărul. 

În România, școlile și-au deschis porțile, azi debutând un nou an școlar.

Mediafax realizează o analiză a situației școlilor din România.

„Anul școlar 2017-2018: Peste 2,3 milioane de copii încep cursurile. Mii de elevi sunt întâmpinați de profesori în clădiri vechi, neautorizate, fără apă și cu toaleta în curte”, scrie Mediafax.

Tot Mediafax publică azi principalele modificări intervenite în calendarul școlar.

Ziarul Financiar face publică lista băncilor care nu au înregistrat profit în ultimii ani, listă de care amintea în intervențiile sale și premierul Tudose.

Ziarul Financiar notează azi: „ZF publică lista băncilor care au raportat pierderi nete în fiecare an din perioada 2008-2016, conform statisticilor transmise de Registrul Comerțului din datele primite pe bază de protocol de la Ministerul Finanțelor cu privire la situațiile financiare anuale depuse. (…) Dincolo de invocata „optimizare fiscală“, criza economică, nivelul ridicat al creditelor neperformante (NPL – non-performing loans), și problemele de eficiență ale băncilor comerciale au provocat pierderi pentru o parte dintre instituțiile de credit de pe piața locală, iar bugetul a pierdut o parte importantă din resursele virate de sectorul bancar, impozitele pe profit fiind în scădere în ultimii ani”.

News.ro readuce azi în atenția publică situația deținuților din penitenciarele românești.

„Ministrul justiției, Tudorel Toader, anunță că a solicitat hotărârile de amânare pentru toți deținuții aflați în penitenciare și că dacă se va constata existența unei practici neunitare va fi declanșată procedura de promovare a unui recurs în interesul legii”, scrie News.ro.

„Anunțul vine în contextul deciziei luate de CEDO în luna aprilie, potrivit căreia România are la dispoziție șase luni pentru prezentarea unui calendar pentru punerea în aplicare a măsurilor adecvate pentru rezolvarea problemelor care au dus la încălcarea Convenției Europene pentru Drepturile Omului. Condițiile de detenție din penitenciarele din România contravin Convenției Europene pentru Drepturile Omului și arată o disfuncționalitate structurală care necesită adoptarea de măsuri generale de către stat, a decis atunci Curtea Europeană pentru Drepturile Omului”, mai arată News.ro.

Seară frumoasă!

11 septembrie – Zi neagră pentru SUA was last modified: septembrie 11th, 2017 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter