12 locuri disponibile pentru seminarul „International judicial cooperation in criminal matters in practice: EAW and MLA simulations” – Riga, Letonia

31 mai 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 448

Despre

  • 12 locuri
  • Termen-limită: 10 iunie 2016

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

INM informează cu privire la organizarea de către Rețeaua Europeană de Formare Judiciară a seminarului „International judicial cooperation in criminal matters in practice: EAW and MLA simulations”, în perioada 14-16 septembrie, în Riga, Letonia.

Într-o abordare inovatoare din perspectiva metodei de formare (formare tip „learn-by-doing”) participanții vor fi implicați în soluționarea unei cauze inspirate din situații factuale reale (dare de mită, corupție și protecția intereselor financiare ale UE), care va presupune elemente de cooperare judiciară națională și internațională.

În cadrul simulării vor fi aplicate instrumente specifice cooperării judiciare în materie penală, precum mandatul european de arestare și executarea ordinelor de înghețare a bunurilor sau a probelor, precum și instrumente bazate pe principiul asistenței juridice reciproce în materie penală.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Detalii privind seminarul pot fi obținute pe pagina web a EJTN.

EJTN rambursează participanților costurile de transport (în limita a 400 Euro) și acordă diurnă pentru acoperirea costurilor aferente cazării și meselor.

Conform regulilor financiare ale EJTN, diurnele vor fi acordate pentru fiecare din zilele seminarului și pentru noaptea de dinaintea seminarului (dacă se justifică). Pentru ultima zi a seminarului se acordă 50% din cuantumul diurnei, aceeași regulă aplicându-se și seminariilor cu durata de 1 zi. O diurnă completă poate fi plătită pentru ultima zi a seminarului/seminar de 1 zi dacă participantul demonstrează că nu există un mijloc de transport disponibil pentru retur în acea zi.

De asemenea, în situația în care organizatorii acoperă costurile aferente meselor  sau orice alte cheltuieli sunt plătite sau oferite de organizatori, diurna se reduce proporțional.

Costul total eligibil pentru un drum dus-întors (în care sosirea are loc în după-amiaza/seara anterioară primei zile a seminarului, iar plecarea în ultima zi a seminarului, după finalizarea lucrărilor) este de maxim 400 €. Orice depășire a acestei sume va fi suportată de participant.

Prin depunerea documentelor de candidatură, candidații acceptă că, în ipoteza selectării în vederea participării, acesta se va face exclusiv în condițiile financiare aprobate la nivelul EJTN.

Cui se adresează

Judecătorilor specializați în materie penală și procurorilor din România, Italia și Letonia, preferabil cu atribuții în activitatea de cooperare judiciară în materie penală sau litigii transfrontaliere.

Număr de locuri

Sunt disponibile 12 locuri.

INM va alcătui și o listă de rezervă (maxim 4 persoane), la care se va apela în situația renunțării magistratului selectat, precum și în situația în care România va primi mai multe locuri ca urmare a renunțărilor din partea altor membri EJTN.

Documente necesare pentru înscriere

  • CV actualizat-cuprinzând date de contact (telefon, fax, e-mail) – limba română;
  • scrisoare de intenție – limba română;
  • certificat de competență lingvistică – limba engleză (în măsura în care candidatul posedă un astfel de certificat);
  • avizul colegiului de conducere al instanței sau parchetului la care aceștia își desfășoară activitatea, iar în caz de urgență, avizul președintelui secției/procurorului șef secție în care judecătorul sau procurorul își desfășoară activitatea sau, dacă nu există secții, avizul conducătorului instanței sau parchetului (potrivit art. 6 din Regulamentul privind drepturile și obligațiile persoanelor trimise în misiune temporară în străinătate de către Consiliului Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Institutul Național al Magistraturii și Școala Națională de Grefieri, precum și pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotărârea Plenului CSM nr. 335/13.03.2014).

Documentele solicitate vor fi transmise exclusiv în format electronic la adresa de e-mail [email protected], în atenția d-nei Nadia-Simona ȚĂRAN.

Termen înscriere

10 iunie 2016

Criterii de selecție

INM va efectua selecția participanților în funcție de următoarele criterii:

  • relevanța programului pentru activitatea profesională a magistratului candidat/specializarea cerută pentru curs;
  • neparticiparea la seminare cu aceeași temă sau la alte forme de pregătire internațională;
  • posibilitatea și disponibilitatea magistratului de a disemina informațiile la care va avea acces prin participarea la programul de pregătire.

Fiecare criteriu de selecție va fi analizat corelativ cu condiția cunoașterii temeinice a limbii engleze, atestată, în principal, prin documente oficiale depuse de candidat.

Persoana de contact

Persoana de contact pentru acest program este d-na Nadia-Simona ȚĂRAN, personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor, Departamentul de formare profesională continuă, tel. 021/40.76.264, [email protected]

IMPORTANT!

Magistrații selectați vor iniția demersurile necesare în vederea organizării deplasării (achiziționarea biletelor de transport, rezervarea hotelului etc.) numai după primirea invitației oficiale din partea EJTN, cu respectarea condițiilor administrative și financiare specificate în documentele anexate corespondenței EJTN.

În termen de 15 zile de la finalizarea programului persoanele selectate pot transmite INM un raport privind activitățile desfășurate în cadrul programului de formare, problemele de drept dezbătute, soluțiile relevate precum și orice alte informații de natură să permită o evaluare a calității și eficacității programului.

Sursa informației

12 locuri disponibile pentru seminarul „International judicial cooperation in criminal matters in practice: EAW and MLA simulations” – Riga, Letonia was last modified: mai 30th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter