14-16 octombrie 2016: Concluziile întâlnirii bilateral a reprezentanților conducerilor profesiei de avocat din România și Republica Moldova

17 Oct 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 569

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În perioada 14-16 octombrie 2016,  s-a desfășurat la Mălini,  județul  Suceava, întâlnirea bilaterală  între conducerea Uniunii Avocaților din Republica Moldova și conducerea executivă a Uniunii Naționale a Barourilor din România.

Din partea Uniunii Avocaților din Republica Moldova au participat: Lozan Nina- Președintele Uniunii Avocaților, Panțîru Victor, membru al Consiliului Uniunii Avocaților, Vlas Gheorghe, membru al Comisiei de Licențiere a profesiei de avocat, Gafton Mihai, membru al Comisiei pentru Etică și Disciplină, Lupașcu Zinaida, membră a Comisiei pentru Etică și Disciplină.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Din partea Uniunii Naționale a Barourilor din România au participat: Gheorghe Florea, Președinte UNBR, Briciu Traian, Chelaru Ion, Ciobanu Petruț și Turculeanu Ion – vicepreședinți ai UNBR.

Au fost invitați și au participat decanii barourilor Botoșani, Suceava, Neamț, Vrancea, Vaslui și Bacău și o parte dintre membrii grupului de lucru al Consiliului UNBR,  constituit pentru elaborarea Proiectului Codului de conduită profesională, de etică și deontologie al avocatului.

În cadrul întâlnirii s-a realizat un schimb de experiență privind metodologia urmată pentru elaborarea și adoptarea Codului de etică și deontologie al avocaților din Republica Moldova și s-a subliniat modul în care Codul a reușit să valorifice tradițiile profesiei de avocat și cerințele adaptării la prezent și viitor ale reperelor și valorilor profesiei de avocat, în consens cu reglementarea legală a acesteia. Participanții au evidențiat caracterul instrumentar și aspirațional al regulilor și au constatat că perfecționarea Codului reprezintă un  proiect cu caracter de permanență,  realizat cu concursul direct al expertizei dobândite de Comisia  pentru Etică și Disciplină  din cadrul  Consiliului Uniunii Avocaților  din Republica Moldova.

Au fost trecute în revistă experiențele dobândite de ambele organizații profesionale  cu privire la dobândirea calității de avocat , cu privire specială la instituția „licențierii”,   cunoscută de legislația Republicii Moldova.

Cei prezenți au decis continuarea întâlnirilor periodice între conducerile  organizațiilor profesionale din  cele două țări și formarea unui Grup de lucru pentru valorificarea experienței avocaților din Moldova, în realizarea Codului corespondent al avocaților români, precum și realizarea unor proiecte comune în aplicarea Memorandumului semnat în noiembrie 2012, între Uniunea Națională a Barourilor din România și Uniunea Avocaților din Republica Moldova.

Participanții au mulțumit Baroului Suceava și, personal, domnului decan Sorin Rusu pentru eforturile depuse pentru organizarea excelentă a întâlnirii de lucru și  pentru realizarea unui program adecvat de cunoaștere a istoriei și tradițiilor locale.

Sursa informației

14-16 octombrie 2016: Concluziile întâlnirii bilateral a reprezentanților conducerilor profesiei de avocat din România și Republica Moldova was last modified: octombrie 17th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter