Modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a CSM, dar și alte hotărâri adoptate de CSM

9 Iul 2015
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 764

Despre

  • 8 iulie 2015
  • Ordinea de zi soluționată

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit informației publicate pe site-ul CSM (www.csm.ro), în ședința din 8 iulie 2015, CSM a hotărât modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a CSM, aprobat prin Hotărârea CSM nr. 326/2005 (M. Of. nr. 867 din 27 septembrie 2005; cu modif. și compl. ult.), ca urmare a înființării Biroului de achiziții publice și protocol.

De asemenea, CSM a hotărât completarea componenței comisiei de admitere la concursul de admitere la INM și la concursul de admitere în magistratură, sesiunea iunie-octombrie 2015.

CSM a constatat că există incompatibilitate între funcția de judecător și calitatea de executor testamentar remunerat.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

CSM a hotărât validarea rezultatului concursului de promovare în funcția de prim-magistrat-asistent la ÎCCJ, organizat la data de 7 iulie 2015.

CSM a avizat favorabil proiectul de Hotărâre a Guvernului privind suplimentarea bugetelor Ministerului Justiției, ÎCCJ, Ministerului Public și CSM pentru plata titlurilor executorii corespunzătoare tranșei a treia aferente anului 2016.

 

În ședința din 8 iulie 2015, CSM a mai hotărât și următoarele:

– acordarea avizului conform pentru modificarea statului de funcții și de personal al Tribunalului Bacău, prin transformarea unui post de grefier arhivar debutant în post de grefier arhivar treapta II;

– acordarea avizului conform pentru modificarea statului de funcții și de personal al Curții de Apel Alba Iulia, prin transformarea unui post vacant de grefier treapta I în post de grefier debutant cu studii superioare;

– acordarea avizului conform pentru modificarea statului de funcții și de personal al Direcției Naționale Anticorupție, ca urmare a suplimentării numărului maxim de posturi cu 50 de posturi de procuror și 10 posturi de personal auxiliar de specialitate;

– în completarea portofoliului de 10 rechizitorii, până la numărul stabilit prin Hotărârea CSM nr. 82/2015, pot fi incluse și alte acte procedurale relevante întocmite în activitatea curentă de către procurorii numiți în magistratură în condițiile art. 33 din Legea nr. 303/2004, îndrumătorii procurorilor aflați în aceste situații urmând să ateste în cuprinsul referatului de evaluare, că volumul de activitate al unității de parchet respective nu permite întocmirea numărului de 10 rechizitorii;

– se impune în continuare inițierea demersurilor necesare actualizării plafoanelor în limita cărora se poate deconta chiria, stabilite conform Anexei la Ordinul nr. 1/2012 privind procedura de acordare a compensației lunare pentru chirie, precum și pentru stabilirea plafonului maxim în limita căruia se poate deconta chiria pentru unele categorii de personal din sistemul justiției, conform soluției CSM din data de 26 mai 2015.

 

Pentru a vedea ordinea de zi soluționată la data de 8 iulie 2015 vizitați site-ul CSM (www.csm.ro).

Modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a CSM, dar și alte hotărâri adoptate de CSM was last modified: iulie 9th, 2015 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter