Accesul Internațional la Justiție: Bariere și soluții (Raport pentru statul de Drept)

2 iun. 2015
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 571

Despre

  • Accesul Internațional la Justiție: Bariere și soluții
  • UNBR
  • Centrul Bingham

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

A fost publicat Raportul Centrului Bingham pentru statul de drept „Accesul Internațional la Justiție: Bariere și soluții”, potrivit site-ului UNBR. Raportul a reprezentat tema celei de-a doua conferințe a Baroului Federal German, care a avut loc la data de 27 martie 2015,  eveniment la care UNBR a fost reprezentată de dl. vicepreședinte, av. dr. Dan Oancea.

Acest raport analizează obstacolele din calea asigurării accesului la justiție în diferite jurisdicții și practicile prin care s-a încercat depășirea acestor bariere. Accesul la justiție este fundamental pentru instituirea și menținerea statului de drept. Îi ajută pe oameni să-și facă auzite vocea și să-și exercite drepturile legale, indiferent dacă aceste drepturi derivă din constituții, statute, drept cutumiar sau tratate internaționale. Accesul la justiție este un factor indispensabil pentruîmputernicirea oamenilor, pentru asigurarea accesului la demnitate umană egală în cadrul dezvoltării sociale și economice. Acest aspect va fi aproape sigur inclus în Obiectivele privind Dezvoltarea Durabilă (Sustainable Development Goals) post-2015 ale Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Centrul Bingham a fost lansat în decembrie 2010. Centrul a primit numele Lordului Bingham de Cornhill KG, judecător remarcabil al generației sale și un susținător înflăcărat al statului de drept. Centrul Bingham este un institut de cercetare independent dedicat studierii și promovării statului de drept în întreaga lume. Activitatea sa se axează pe înțelegerea și promovarea statului de drept, luând în considerare provocările cu care se confruntă, asigurând un cadru intelectual unde poate funcționa și construind uneltele practice pentru sprijinirea statului de drept. Email: [email protected], Pagina de internet: www.bighamcentre.biicl.org.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Documentul este disponibil pentru descărcare gratuită de pe paginile de internet ale IBA Access to Justice and Legal Aid Committee (Comitetului pentru Acces la Justiție și Asistență juridică al IBA – www.ibanet.org) și al Bingham Centre for the Rule of Law (Centrul Bingham pentru statul de drept – www.binghamcentre.biicl.org).

Consultați anunțul publicat pe site-ul UNBR (www.unbr.ro) sau descărcați raportul integral.

 

Accesul Internațional la Justiție: Bariere și soluții (Raport pentru statul de Drept) was last modified: iunie 2nd, 2015 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter