Acesta este scopul întâlnirii noastre de la București: evaluăm deciziile adoptate în acest domeniu

31 mai 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 419
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Cu ocazia desfășurării Conferinței mondiale „Protecția mediului prin dreptul penal” ce a avut loc în perioada 18-20 mai 2016, la București, Universul Juridic a profitat de reuniunea atâtor personalități importante din sfera dreptului și a obținut interviuri cu unele dintre acesta. Vă invităm să urmăriți interviul acordat de către domnul prof. Jose Luis de la Cuesta:

În ultimii 15 ani, au fost abordate numai probleme de maximă actualitate: criminalitatea organizată, de pildă, a fost tema Congresului din 1999; după aceea, am tratat terorismul, gestionarea internațională a dreptului penal, criminalitatea informatică și altele. În concluzie, aspectele de actualitate au făcut mereu obiectul reflecțiilor noastre.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Aici, în București, tratăm o problemă foarte importantă, criminalitatea de mediu, în condițiile în care atingerile aduse mediului sunt din ce în ce mai grave, impunând instrumente diverse în vederea combaterii lor. Avem nevoie de reglementări eficiente, la nivel administrativ, avem nevoie de remedii eficiente, din punct de vedere civil, dar în același timp avem nevoie de reglementări de ordin penal pentru a combate comportamentele cele mai nocive și pentru a le sancționa în mod adecvat.

Acesta este scopul întâlnirii noastre de la București, evaluăm deciziile adoptate în acest domeniu, în condițiile în care Asociația analizează dreptul penal al mediului, începând, am impresia, cu 1979, deci avem mai mult de 30 de decenii de experiență în domeniu. Prin urmare, vom încerca să evaluăm activitatea de până acum și să apreciem unde trebuie intervenit în prezent.

Acesta este scopul întâlnirii noastre de la București: evaluăm deciziile adoptate în acest domeniu was last modified: mai 31st, 2016 by José Luis de la Cuesta

Despre autor:

José Luis de la Cuesta

José Luis de la Cuesta

Este președinte de onoare al Asociației Internaționale de Drept Penal.

Abonează-te la newsletter