Acord de recunoaştere a vinovăţiei respins. Greşita încadrare juridică a faptelor reţinute în acord (Art. 485 NCPP)

29 feb. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 366
  • Codul de procedură penală: art. 485

Dacă Parchetului nu i s-au părut că aceste amenințări cu acte de violență ar fi suficiente pentru a-i insufla victimei o anumită stare de temere pentru a fi îndeplinite elementele constitutive ale infracțiunii prevăzute de art. 213 alin. (1) și (2) C. pen., ar fi trebuit să o prevadă în mod expres. Acordul de recunoaștere a vinovăției, ca act de sesizare a instanței, reprezintă însăși exteriorizarea manifestării de voință a Parchetului. Or, în cuprinsul acestui acord este menționat doar faptul că inculpatul M.C.A. a exercitat acte de constrângere asupra numitei S.I.C. în vederea practicării de către aceasta a prostituției (inclusiv amenințări cu acte de violență), faptă care întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de proxenetism prevăzute de art. 213 alin. (1) C. pen., fără a exista și vreo justificare a motivului pentru care Parchetul nu consideră că ar fi incidente în aceste condiții și dispozițiile alin. (2) ale art. 213 C. pen.

(Jud. Sect. 2 București, S. pen., sent. pen. nr. 616 din 12 august 2014)


 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

Acord de recunoaștere a vinovăției respins. Greșita încadrare juridică a faptelor reținute în acord (Art. 485 NCPP) was last modified: martie 16th, 2016 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter