Activitatea ANI în primul semestru al anului 2017

6 Iul 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 309

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

ANI a emis un comunicat în data de 5 iunie prin care a oferit informații cu privire la activitatea instituției în primul semestru al anului 2017.

Redăm mai jos informațiile furnizate de ANI:

Agenția Națională de Integritate aduce la cunoștința opiniei publice o sinteză a activităților de evaluare și de prevenție, desfășurate în primul semestru al anului:

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

I. Activitatea de evaluare

În perioada de referință, Agenția a finalizat 774 dosare în care s-au identificat 133 de incidente de integritate: 81 cazuri de incompatibilitate, 36 cazuri de conflicte de interese administrative, 3 cazuri privind constatarea unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate, dar și 13 cazuri de conflicte de interese penale.

În perioada ianuarie – iunie 2017, diferența totală constatată în cazurile de averi nejustificate, este de aprox. 1.059.594 Lei (aprox. 237.655 Euro).

Cele 133 incidente de integritate au vizat un număr de 122 persoane evaluate, după cum urmează:

• 1 Deputat;
• 1 Subprefect;
• 29 Primari;
• 20 Viceprimari;
• 31 Consilieri locali;
• 1 Consilier județean;
• 2 Funcționari publici cu statut special;
• 24 Funcționari publici;
•13 Persoane cu funcții publice de conducere din cadrul instituțiilor publice.
În perioada de referință, constatările Agenției au fost menținute în 181 de cazuri, fie prin deciziile definitive și irevocabile ale instanțelor, fie prin necontestarea raportului de evaluare, astfel: 116 de cazuri în care au fost constatate situații de incompatibilități, 62 cazuri în care au fost constatate situații de conflicte de interese administrative, dar și 3 cazuri în care instanțele de judecată au dispus confiscarea unor diferențe nejustificate, care însumează aprox. 597139 Lei (aprox. 131.553 Euro). Mai mult, instanțele de judecată au dispus condamnarea la inchisoare cu suspendare în 2 cazuri de fapte penale pe care A.N.I. le-a înaintat organelor de cercetare penală.

II. Activitatea de prevenție
În perioada susmenționată, Agenția a implementat următoarele măsuri de educare și de prevenție:
–  instruirea a 300 de persoane în ceea ce privește optimizarea procesului de completare a declarațiilor de avere și de interese electronice;
–  acordarea a 424 puncte de vedere referitoare la posibilitatea producerii unei stări de incompatibilitate și / sau a unui conflict de interese, precum și la modalitatea de completare / depunere a declarațiilor de avere și de interese;
–  lansarea mecanismului de prevenire a conflictelor de interese în achizițiile publice (PREVENT) în acord cu prevederile legale.

Pe pagina de Internet a Agenției a fost lansată o secțiune distinctă, destinată informării persoanelor cu atribuții în implementarea prevederilor Legii nr. 184/2016;

– semnarea a două protocoale de colaborare cu Institutul Național al Magistraturii și respectiv, Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, ce au ca obiect dezvoltarea de programe de pregătire în domeniul integrității publice;

– finalizarea programului postuniversitar „Integritate Publică și Politici Publice Anticorupție”, derulat în parteneriat cu Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș – Bolyai din Cluj – Napoca.

 

Sursa informației

Activitatea ANI în primul semestru al anului 2017 was last modified: iulie 6th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter