Activitatea în cadrul ELSA ajută la formarea profesională

1 feb. 2017
1 vot, medie: 2,00 din 51 vot, medie: 2,00 din 51 vot, medie: 2,00 din 51 vot, medie: 2,00 din 51 vot, medie: 2,00 din 5 (1 votes, average: 2,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 403

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: Îi spunem de această dată bine te-am găsit Claudiei Gherghel, secretar general al filialei ELSA Oradea.

Claudia Gherghel: Bine ați venit! Mulțumim frumos pentru că ați venit și la noi.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Nicolae Cîrstea: Claudia, ce presupune această activitate de secretar general în interiorul unei filiale ELSA?

Claudia Gherghel: Rolul meu este de a întocmi toate actele necesare, de a înregistra biroul local, de a întocmi contractele de voluntariat și procesele-verbale.

Nicolae Cîrstea: Cât de grea e activitatea asta? Presupune să fii un om organizat, atent?

Claudia Gherghel: Da, trebuie să fiu atentă la procesele-verbale, să nu greșesc, să fiu tot timpul pe fază.

Nicolae Cîrstea: Cum interacționezi cu colegii tăi din filiala Oradea? Te sprijină? Ai greutăți? Îți fac treaba mai ușoară?

Claudia Gherghel: Eu mă înțeleg foarte bine cu ei; mă ajută tot timpul și eu îi ajut, la rândul meu, dacă au nevoie.

Nicolae Cîrstea: Știu că ești în anul II. Cum simți facultatea de Drept în anul II de facultate? Ți se potrivește, este o alegere potrivită pentru tine?

Claudia Gherghel: Da, tot timpul mi-am dorit să vin la Drept, să devin avocată, încă de mică, și mă bucur că am făcut această alegere.

Nicolae Cîrstea: Discutam și cu alți colegi și cu cadre didactice în acest Maraton al Facultăților de Drept. Sunt mulți studenți care aleg de la început avocatura. De ce atât de hotărâtă către avocatură și nu spre magistratură sau alte profesii?

Claudia Gherghel: Mi se pare că profesia de avocat este mai ușoară ca cea de judecător, nu este așa riscantă…

Nicolae Cîrstea: Cum colaborați voi aici, la Oradea, cu alte filiale ELSA, care sunt lucrurile care-ți plac la alte filiale ELSA din țară? Ce admiri la colegii tăi din alte filiale?

Claudia Gherghel: Îi admir foarte mult că se implică în ceea ce fac, fac mai multe evenimente, îi ajută pe ceilalți. Tot timpul fac ceva.

Nicolae Cîrstea: Cu ce te-a schimbat pe tine activitatea în interiorul ELSA?

Claudia Gherghel: M-a făcut să fiu mai responsabilă, să fiu mai bună cu cei din jurul meu, m-a învățat să vorbesc mai bine, m-a dezvoltat profesional.

Nicolae Cîrstea: Cu profesorii de la facultate cum colaborați?

Claudia Gherghel: Ne sprijină majoritatea profesorilor și ne sunt alături.

Nicolae Cîrstea: Știu că pentru desfășurarea diverselor activități e nevoie și de o implicare a mediului profesional, a avocaților, alți sponsori din oraș. Vă e ușor să-i aduceți alături de voi, vă e greu? Reușiți?

Claudia Gherghel: Reușim. Tot timpul sunt dispuși să vină să ne ajute, să vorbească la evenimente, să ne sponsorizeze; tot timpul sunt alături de noi.

Nicolae Cîrstea: Care e materia ta preferată până în acest moment al anului II?

Claudia Gherghel: Dreptul civil, mai mult.

Nicolae Cîrstea: Claudia, îți doresc succes, ție și colegilor tăi, și sper să ne revedem curând la o nouă etapă a Maratonului Facultăților de Drept.

Claudia Gherghel: Vă mulțumim frumos și noi!

Activitatea în cadrul ELSA ajută la formarea profesională was last modified: februarie 1st, 2017 by Claudia Gherghel

Recomandări

Despre autor:

Claudia Gherghel

Claudia Gherghel

Este studentă la Facultatea de Drept a Universității din Oradea și Secretar General al ELSA Oradea.

Abonează-te la newsletter