Ioan Chelaru: Am lucrat în cadrul acestei profesii apreciind că este una de elită

2 apr. 2016
2 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 5 (2 votes, average: 3,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 650
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Domnul av. dr. Ioan Chelaru – Președintele Uniunii Juriștilor din Româniaa declarat, în cadrul emisiunii Legal Point din data de 22 martie 2016, cu tema „Maratonul Legal Point – 2016 (II)”:

Am lucrat în cadrul acestei profesii apreciind că este una de elită. Prin copiii pe care i-am crescut, și aici mă refer la stagiari, și cu cei cu care, în calitatea de decan, de exemplu, lucrez în prezent, întotdeauna am încercat să le inoculez ideea că nu poate să fie o profesie de elită dacă nu ai o ținută și profesională, și morală care să reprezinte un exemplu. De aceea, codul de conduită pe care îl construim, care există în multe țări civilizate europene și care se dorește, în prezent, codul de conduită european în cadrul UE, va cuprinde principiile modului de existență și de lucru în cadrul profesiei, principiile conlucrării colaborării între profesiile juridice implicate mai ales în cauze și, desigur,  principiile care vizează existența organizării profesiei și a organismelor de conducere.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Am spus, de la început, că e o profesie foarte dinamică, dar e dinamică și pentru că oamenii din cadrul ei au, majoritatea dintre ei, o anumită structură, personalități extrem de puternice, unele personalități accentuate – și asta ați văzut și dumneavoastră, am văzut și eu, aici la dumneavoastră – care au momente de explozie, momente în care, chiar dacă numai tangent, trec peste zone peste care nu ar trebui să treacă un avocat.

Avocatul model, avocatul care poate fi arătat ca un exemplu pozitiv într-o comunitate, avocatul în slujba cetății, avocatul care a construit sau care construiește caractere de avocați mai tineri în jurul lui – toate acestea intră într-un cod de conduită al profesiei și care înseamnă, eu aș spune poate pretențios, o noblețe a acestei profesii.

👍Vezi EMISIUNEA TV „LEGAL POINT” 6 – Ioan Chelaru și Traian Briciu: Maratonul Legal Point – 2016 (II)

Ioan Chelaru: Am lucrat în cadrul acestei profesii apreciind că este una de elită was last modified: aprilie 1st, 2016 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter