Ambasada S.U.A. în România lansează un concurs adresat liceenilor cu tema „Drepturile noastre. Libertățile noastre. Totdeauna”

29 dec. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 640

Despre

  • Detalii privind realizarea clipului video
  • Componența Juriului
  • Premiile
  • Accesați sursa informației pentru a consulta regulamentul concursului

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Cu prilejul sărbătoririi în data de 10 decembrie a Zilei Drepturilor Omului, Ambasada S.U.A. a lansat un concurs de clipuri video pe tema „Drepturile noastre. Libertățile noastre. Totdeauna” (“Our Rights. Our Freedoms. Always”).

Concursul

Liceenii din România, în echipe de maxim 4 persoane, sunt invitați sa creeze un clip video, care să nu depășească 2 minute, pe tema menționată și să-l transmită via WeTransfer la adresa de e-mail [email protected], până la data de 29 ianuarie 2016. Clipul video trebuie să fie în format .wmv și trebuie însoțit de 2 fișiere .srt care să conțină subtitrările în limba engleză și în limba română.

Exprimați-vă gîndurile pe această temă într-un clip video, care va fi jurizat de un grup de diplomați americani și de americani afiliați Ambasadei. Căutăm clipuri video creative, atractive, care să exprime cel mai bine tema din acest an. Câștigătorii vor fi selectați în funcție de capacitatea filmului de a atrage atenția asupra protejării și respectării drepturilor omului”, se precizează în comunicatul Ambasadei S.U.A.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Participanții la concurs vor menționa numele și prenumele, adresa de e-mail, numărul de telefon, clasa și liceul unde studiază și numele profesorului de limba engleza. Copiii sau alți membri ai familiilor angajaților din Ambasada S.U.A. nu au permisiunea de a intra în competiție.

Juriul

Juriul alcătuit din diplomați americani și bursieri Fulbright va desemna trei clipuri cîștigătoare. Criteriile de evaluare pe care le vor avea în vedere membrii juriului sunt: eficiența în atragerea atenției asupra protejării drepturilor omului, originalitatea/creativitatea și calitatea video.

Premiile

Premiul cel mare va fi o camera video GoPro. Castigatorii premiilor al II-lea si al III-lea vor primi o tableta si respectiv un aparat foto. 

Cele mai bune trei clipuri video vor fi făcute publice pe website-ul Ambasadei S.U.A. și pe alte platforme online. Cîștigătorii vor fi premiați într-o ceremonie care se va desfășura în cursul lunii martie 2016. Toți participanții la concurs – liceeni și profesori deopotriva – vor primi din partea Ambasadei S.U.A. certificate de recunoaștere a eforturilor lor.

Context

Ziua Drepturilor Omului din acest an a fost dedicată lansării unei campanii de un an pentru a 50-a aniversare a celor două convenții internaționale privind drepturile omului: „Pactul internațional privind drepturile economice, sociale și culturale” și „Pactul internațional cu privire la drepturile civile și politice”, care au fost adoptate de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite pe 16 decembrie 1966.

Cele două convenții, împreună cu Declarația Universală a Drepturilor Omului, formează Carta Internațională a Drepturilor Omului, care stabilește drepturile civile, politice, culturale, economice, și sociale, care sunt dreptul de naștere al tuturor ființelor umane.

Concursul „Drepturile noastre. Libertățile noastre. Totdeauna” are ca scop promovarea și creșterea gradului de conștientizare a celor două convenții la a 50-a lor aniversare. Campania de un an se concentrează asupra temei drepturilor și libertăților – libertatea de exprimare, libertatea de cult, libertatea de a trăi la adăpost de nevoi și de frica – care stau la baza Cartei Internaționale a Drepturilor Omului, care sunt la fel de relevante astăzi ca și atunci când aceste convenții au fost adoptate în urmă cu 50 de ani, se precizează în comunicatul de presă remis de Ambasada S.U.A. în România.

Pentru a consulta în întregime regulamentul concursului, accesați sursa informației, anunțul publicat de Ambasada S.U.A. în România (www.romania.usembassy.gov)

Ambasada S.U.A. în România lansează un concurs adresat liceenilor cu tema „Drepturile noastre. Libertățile noastre. Totdeauna” was last modified: decembrie 28th, 2015 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter