ANAF: Mențiuni referitoare la Formularul 010

1 Iun 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 275

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) din data de 24 mai 2017, prin OPANAF nr. 1382/2017 privind modificarea anexei nr. 1 la OPANAF nr. 3.698/2015 pentru aprobarea formularelor de înregistrare fiscală a contribuabililor și a tipurilor de obligații fiscale care formează vectorul fiscal, publicat în M. Of. nr. 342 din data de 10 mai 2017, s-a adăugat rd. 7 la secțiunea IV „Alte date privind contribuabilul”, referitor la organizarea și conducerea contabilității contribuabililor pe bază de contracte de prestări servicii în domeniul contabilității, conform art. 10 alin. (3) din Legea contabilității nr. 82/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Conform conținutului respectivului comunicat, contribuabilii care au obligația completării și depunerii „Declarației de înregistrare fiscală/Declarației de mențiuni/Declarației de radiere pentru persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică”, sunt:

persoanele juridice române;
asocierile și alte entități fără personalitate juridică;
deținătorii autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor, persoane juridice române;
reprezentanții legali, desemnați potrivit prevederilor O.U.G. nr. 77/2011 privind stabilirea unor contribuții pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății, aprobată prin Legea nr. 184/2015, ai deținătorilor autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor, care nu sunt persoane juridice române.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Astfel, contribuabilii deja înregistrați nu vor completa și depune formularul 010 pentru declararea informațiilor solicitate prin rd. 7 al secțiunii IV „Alte date privind contribuabilul”, decât în situația în care au intervenit alte modificări în datele declarate anterior.

Acest formular se va depune de contribuabili, cu ocazia primei înregistrări fiscale sau cu ocazia declarării de mențiuni, ca urmare a modificării datelor declarate anterior, caz în care vor completa în mod corespunzător și rd. 7 al secțiunii IV „Alte date privind contribuabilul”, respectându-se termenul de 15 zile prevăzut la art. 88 alin. (1) din Legea nr. 207/2015, cu modificările și completările ulterioare.

Sursa informației

ANAF: Mențiuni referitoare la Formularul 010 was last modified: mai 29th, 2017 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter