ANAF: Modificarea din oficiu a vectorului fiscal al angajatorilor

1 ian. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 348

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al ANAF (www.anaf.ro), Agenția anunță faptul că va modifica, din oficiu, vectorul fiscal al angajatorilor.

Astfel, pentru a veni în sprijinul contribuabililor și pentru a evita aglomerația la ghișee, având în vedere termenul scurt de depunere a declarației de mențiuni, modificarea vectorului fiscal pentru persoanele fizice și juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora va fi realizată de către adminstrațiile fiscale centrale competente, prin înscrierea contribuției asiguratorie pentru muncă.

OPANAF care reglementează această situație a fost publicat în M. Of. nr. 1027/27.12.2017 – conform precizărilor făcute de ANAF.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

👍Vezi aici: Aprobarea formularelor de înregistrare fiscală a contribuabililor și a tipurilor de obligații fiscale care formează vectorul fiscal (OPANAF nr. 3725/2017)

De asemenea, ANAF reamintește că, începând cu 1 decembrie 2018, contribuțiile sociale obligatorii sunt:

1. contribuția de asigurări sociale datorată de către persoanele fizice care obțin venituri din salarii sau asimilate salariilor, iar în cazul persoanelor fizice și juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora, numai pentru condiții deosebite de muncă sau pentru condiții speciale de muncă, după caz;

2. contribuția de asigurări sociale de sănătate, datorată de către persoanele fizice care obțin venituri din salarii sau asimilate salariilor;

3. contribuția asiguratorie pentru muncă datorată de către persoanele fizice și juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora.

Sursa informației

ANAF: Modificarea din oficiu a vectorului fiscal al angajatorilor was last modified: ianuarie 1st, 2018 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter