Recomandări
-
[UPDATE: Baroul București. Dezbatere privind onorariile minimale] Informare adresată Consiliului UNBR privind condițiile în care s-a adoptat Decizia nr. 250/28 septembrie 2017 a Comisiei Permanente – referitoare la „tabloul onorariilor minimale”
-
CCIR. Noile Reguli de procedură arbitrală în arbitrajul intern şi internațional organizat de Curtea de Arbitraj de pe lângă CCIR (în vigoare din 1 ianuarie 2018)
-
Ministerul Justiției. Întâlnirea ministrului justiției cu Ambasadorul Suediei în România
Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!
Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!
Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!
Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al ANAF (www.anaf.ro), Agenția anunță faptul că va modifica, din oficiu, vectorul fiscal al angajatorilor.
Astfel, pentru a veni în sprijinul contribuabililor și pentru a evita aglomerația la ghișee, având în vedere termenul scurt de depunere a declarației de mențiuni, modificarea vectorului fiscal pentru persoanele fizice și juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora va fi realizată de către adminstrațiile fiscale centrale competente, prin înscrierea contribuției asiguratorie pentru muncă.
OPANAF care reglementează această situație a fost publicat în M. Of. nr. 1027/27.12.2017 – conform precizărilor făcute de ANAF.
De asemenea, ANAF reamintește că, începând cu 1 decembrie 2018, contribuțiile sociale obligatorii sunt:
1. contribuția de asigurări sociale datorată de către persoanele fizice care obțin venituri din salarii sau asimilate salariilor, iar în cazul persoanelor fizice și juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora, numai pentru condiții deosebite de muncă sau pentru condiții speciale de muncă, după caz;
2. contribuția de asigurări sociale de sănătate, datorată de către persoanele fizice care obțin venituri din salarii sau asimilate salariilor;
3. contribuția asiguratorie pentru muncă datorată de către persoanele fizice și juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora.