Despre activitatea de practică organizată de ELSA Oradea

30 ian. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 378

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: Îi spunem bună ziua și bine te-am găsit lui Andrei Gîrdan, membru al ELSA filiala Oradea.

Andrei Gîrdan: Bună ziua și bine ați venit la Oradea.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Nicolae Cîrstea: Andrei, povestește-ne un pic despre activitățile, preocupările tale în interiorul ELSA, care este sfera de activități pe care o acoperi.

Andrei Gîrdan: Eu sunt anul IV în momentul acesta, sunt membru ELSA chiar din anul I. M-am ocupat anul trecut de departamentul STEP. La STEP noi ne ocupăm de practica pentru studenți, facem rost de locuri de practică, precum – și avem un eveniment denumit Perspective juridice, unde invităm mai multe persoane din domeniul juridic, ca să le prezinte bobocilor de la facultatea de Drept ce pot face după ce termină această facultate.

Nicolae Cîrstea: Cât de grea e activitatea ta? Ce presupune? Presupune o interacțiune – nu – prima dată cu colegii, definirea opțiunilor lor pentru aceste activități de practică, contactarea, apoi, a diverșilor parteneri?

Andrei Gîrdan: Da, este o activitate destul de grea. Pentru început avem un interviu în care vedem cât de capabile sunt persoanele care vor să facă practică – pentru că nu putem trimite orice persoană în practică –, după care luăm legătura cu persoane din domeniul juridic, pentru a ne oferi locuri de practică, trimitem cereri la instituții.

Nicolae Cîrstea: Cât de deschise sunt profesiile, instituțiile pentru această activitate de practică a voastră pe plan local? Reușiți să găsiți înțelegere din partea lor?

Andrei Gîrdan: În ultimul timp am reușit să găsim înțelegere și să facem rost de cât mai multe locuri de practică.

Nicolae Cîrstea: Au rămas și colegi care n-au reușit să facă practică deși și-ar fi dorit foarte mult?

Andrei Gîrdan: Nu, nu s-a întâmplat lucrul acesta la Oradea.

Nicolae Cîrstea: Către ce se îndreaptă opțiunea colegilor? Vor să facă practică în avocatură, în instanță, în alte profesii?

Andrei Gîrdan: Majoritatea studenților sunt atrași de profesia de judecător sau procuror, însă mulți dintre ei doresc să urmeze avocatura.

Nicolae Cîrstea: Ești în anul IV. Cum se vedea facultatea de Drept în anul I? Cum se vede acum, în anul IV, când te apropii de final?

Andrei Gîrdan: În anul I se vedea foarte frumos. Acum, în anul IV ce pot să zic? Așteptăm licența și examenele de barou.

Nicolae Cîrstea: Ți-ai format deja o opțiune pentru viitoarele examene? Mergi în avocatură, spre magistratură?

Andrei Gîrdan: Da, o să încerc la ambele examene, atât la magistratură, cât și la avocatură.

Nicolae Cîrstea: Materia ta preferată din facultate?

Andrei Gîrdan: Materia preferată Penal special.

Nicolae Cîrstea: Care este profesorul tău preferat?

Andrei Gîrdan: Nu pot să zic că am un profesor preferat. Toți profesorii de la Oradea sunt niște profesori extraordinari, cu care m-am înțeles foarte bine de-a lungul anilor.

Nicolae Cîrstea: Un mesaj pentru colegii tăi care vor rămâne să activeze în interiorul ELSA pe viitor, când tu vei fi deja în una sau alta dintre profesii?

Andrei Gîrdan: Le urez multă baftă și să ducă ELSA Oradea cât mai mult pe un plan ascendent.

Nicolae Cîrstea: Mulțumesc, Andrei, și succes.

Andrei Gîrdan: Vă mulțumesc mult.

Despre activitatea de practică organizată de ELSA Oradea was last modified: ianuarie 30th, 2017 by Andrei Gîrdan

Recomandări

Despre autor:

Andrei Gîrdan

Andrei Gîrdan

Este student la Facultatea de Drept a Universității din Oradea și Vicepreședinte STEP în cadrul ELSA Oradea.

Abonează-te la newsletter