Lansarea aplicației „Codex-ul Constituțional” pentru telefoane mobile

6 iul. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1159

Despre

  • Aplicația „Codex-ul Constituțional”
  • Constituțiile tuturor statelor membre ale UE, traduse în limba română
  • Ministerul Justiției

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ministerul Justiției a lansat aplicația „Codex-ul Constituțional” pentru telefoane mobile cu sistem de operare Android și iOS, precum și serviciul on-line dedicat acestui proiect. Această aplicație oferă acces la Constituțiile tuturor statelor membre al UE, traduse în limba română, conform comunicatului de presă publicat pe site-ul Ministerului.

Codex-ului constituțional – Constituțiile statelor membre ale Uniunii Europene -, lucrare realizată de Ministerul Justiției în parteneriat cu Centrul de Drept Constituțional și Instituții Politice (CDCIP) din cadrul Facultății de Drept a Universității București, a fost lansat miercuri, 1 iulie 2015.

Proiectul, finanțat de Banca Mondială, a beneficiat de sprijinul cadrelor didactice din cadrul Facultății de Drept a Universității București și a presupus traducerea în limba română a celor 27 de constituții ale statelor membre ale UE și tipărirea unui Codex care cuprinde atât textele constituționale traduse cât și prezentările acestora.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Varianta electronică a Codexului este publicată pe site-ul Ministerului Justiției, iar datele pot fi accesate și prin intermediul aplicației pentru telefoanele cu sistem de operare Android și iOS (în curs de aprobare pentru publicare în magazinul dedicat).

„Anul trecut, am reușit, după aproape 25 de ani timp în care cetățenii români trebuiau să plătească pentru a avea acces la legislația României, să oferim acces gratuit la întreaga baze de date legislativă. Începând din această săptămână, prin acest nou proiect, facem un nou pas înainte și oferim, de asemenea gratuit, tuturor celor interesați acces la Constituțiile tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, traduse în limba română. Este, din punctul meu de vedere, o altă modalitate prin care încercăm să creștem gradul de educație juridică în rândul cetățenilor, pentru că un cetățean informat, care își cunoaște drepturile și obligațiile, va fi mult mai responsabil, mult mai interesat de bunul mers al instituțiilor, dar și mult mai implicat în dezbaterile publice.

În același timp, căutăm modalități prin care să extindem și să dezvoltăm programul de educație juridică în școli pe care l-am lansat în 2013 și prin care peste 500 de magistrați, în mod benevol, predau copiilor noțiuni de bază despre legi și importanța respectării lor. Pentru Ministerul Justiției este o noutate, fiind pentru prima dată când lansăm o aplicație cu conținut juridic dedicată telefoanelor inteligente, dar încercăm astfel să transmitem aceste informații către cât mai multe persoane”, a declarat ministrul justiției, Robert Cazanciuc.

 

Consultați sursa informației, comunicatul de presă publicat pe site-ul Ministerului Justiției (www.just.ro).

Lansarea aplicației „Codex-ul Constituțional” pentru telefoane mobile was last modified: iulie 6th, 2015 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter