Aprobarea condiţiilor de obţinere a atestatului, procedurile de atestare şi statutul asistentului personal profesionist (H.G. nr. 548/2017)

14 Aug 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 426

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul normativ publicat în Monitorul OficialSumar
H.G. nr. 548/2017
(M. Of. nr. 659 din 10 august 2017)
Se aprobă condițiile de obținere a atestatului, procedurile de atestare și statutul asistentului personal profesionist, prevăzute în anexa care face parte integrantă din respectiva hotărâre.

În M. Of. nr. 659 din 10 august 2017, a fost publicată H.G. nr. 548/2017 privind aprobarea condițiilor de obținere a atestatului, procedurile de atestare și statutul asistentului personal profesionist.

În continuare, vom prezenta dispozițiile respectivei hotărâri.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc
Art. 1 din H.G. nr. 548/2017

Potrivit art. 1, se aprobă condițiile de obținere a atestatului, procedurile de atestare și statutul asistentului personal profesionist, prevăzute în anexa care face parte integrantă din respectiva hotărâre.

Modelul atestatului de asistent personal profesionist se aprobă prin ordin al ministrului muncii și justiției sociale în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a respectivei hotărâri.

Art. 2 din H.G. nr. 548/2017

Art. 2 prevede că standardele minime obligatorii pentru asigurarea îngrijirii și protecției adulților cu handicap grav sau accentuat la asistentul personal profesionist se aprobă prin ordin al ministrului muncii și justiției sociale în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a respectivei hotărâri.

Art. 3 din H.G. nr. 548/2017

Conform art. 3, procedura de monitorizare și control a activității asistentului personal profesionist se aprobă prin ordin al ministrului muncii și justiției sociale în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a respectivei hotărâri.

Art. 4 din H.G. nr. 548/2017

În art. 4 este dispus faptul că ordinele ministrului muncii și justiției sociale emise potrivit respectivei hotărâri se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Aprobarea condițiilor de obținere a atestatului, procedurile de atestare și statutul asistentului personal profesionist (H.G. nr. 548/2017) was last modified: august 11th, 2017 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter