Aprobarea Contractului de pregătire practică a elevilor din învăţământul dual (OMEN nr. 4798/2017)

10 oct. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 255

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul normativ publicat în Monitorul OficialSumar
OMEN nr. 4798/2017
(M. Of. nr. 795 din 6 octombrie 2017)
Se aprobă Contractul de pregătire practică a elevilor din învățământul dual, prevăzut în anexa nr. 1 care face parte integrantă din respectivul ordin.

În M. Of. nr. 795 din 6 octombrie 2017, a fost publicat OMEN nr. 4798/2017 privind aprobarea Contractului de pregătire practică a elevilor din învățământul dual. 

În continuare, vom prezenta dispozițiile respectivului ordin.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

 

Art. 1 din OMEN nr. 4798/2017

Potrivit art. 1, se aprobă Contractul de pregătire practică a elevilor din învățământul dual, prevăzut în anexa nr. 1 care face parte integrantă din respectivul ordin.

Fiecare operator economic partener de practică din învățământul dual, împreună cu unitatea de învățământ, încheie contractele individuale de pregătire practică cu elevii din învățământul dual, care includ toate activitățile de practică de care răspunde prin contractul de parteneriat – stagiile de pregătire practică din planul-cadru de învățământ, precum și componenta de pregătire practică săptămânală (instruire practică și laborator tehnologic) din modulele de specialitate pentru calificarea profesională vizată, care au fost convenite prin contractul de parteneriat a se desfășura la acel operator economic sau în alte locații stabilite de acesta pe baza unor convenții/contracte scrise, pe care le încheie în acest scop cu alți operatori economici sau furnizori de formare.

Astfel, contractul de pregătire practică, încheiat individual pentru fiecare elev poate fi completat și cu alte clauze specifice, cu condiția să nu contravină modelului din anexa nr. 1 și reglementărilor legale.

 

Art. 2 din OMEN nr. 4798/2017

Conform art. 2, începând cu anul școlar 2017-2018, efectuarea stagiului de pregătire practică a elevilor din învățământul dual se va desfășura în baza contractului de pregătire practică în învățământul dual și a anexelor acestuia, încheiat între unitatea de învățământ, operatorul economic partener de practică și elevul sau părintele/tutorele/susținătorul legal instituit al acestuia.

 

Art. 3 din OMEN nr. 4798/2017

Potrivit art. 3, se aprobă formatul Certificatului de pregătire practică în învățământul dual, prevăzut în anexa nr. 2 care face parte integrantă din respectivul ordin.

Certificatul de pregătire practică atestă activitățile desfășurate de elevi în timpul practicii și rezultatele învățării dobândite prin aceste activități, pentru a fi utilizat în cadrul portofoliului personal al elevului.

Unitatea de învățământ răspunde de eliberarea certificatului de pregătire practică, după completarea și semnarea acestuia de către operatorul economic partener de practică și unitatea de învățământ.

 

Art. 4 din OMEN nr. 4798/2017

Art. 4 stabilește că Direcția generală evaluare și monitorizare învățământ preuniversitar, Direcția generală management preuniversitar, Direcția minorități, Direcția generală economică, Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, inspectoratele școlare și unitățile de învățământ profesional și tehnic duc la îndeplinire prevederile respectivului ordin.

 

Art. 5 din OMEN nr. 4798/2017

În art. 5 este prevăzut faptul că respectivul ordin se publică în M. Of. al României, Partea I.

Aprobarea Contractului de pregătire practică a elevilor din învățământul dual (OMEN nr. 4798/2017) was last modified: octombrie 9th, 2017 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter