Arta de a reuși să fii drept și corect în absolut orice circumstanță

0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 943
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Universul Juridic: Ați absolvit facultatea de Drept. Cu ce gânduri porniți în viață, mai departe?

Cătălina Ștefania Raicu: Către magistratură. Chiar dacă simt că am terminat facultatea, nu simt că am terminat încă latura academică a carierei mele. Mai urmează cei doi ani de INM și aștept cu nerăbdare intrarea în profesie.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Universul Juridic: De ce ați ales magistratura?

Cătălina Ștefania Raicu: Este o întrebare dificilă. Încă și eu mă întreb. Cred că am avut mereu un spirit justițiar.

Universul Juridic: Probabil rezultatul studiului din acești ani, probabil rezultatul orelor petrecute în fața calculatorului, în fața cărților de Drept?

Cătălina Ștefania Raicu: Da. Și probabil și profesorii m-au împins către latura asta. M-am simțit mai apropiată de profesorii și de seminariștii care aveau profesia de judecător față de cei care erau avocați sau…

Universul Juridic: Care profesor sau care profesori v-au impresionat mai mult în acești ani de facultate?

Cătălina Ștefania Raicu: Cred că dl Liviu Zidaru – nu a fost profesor, a fost foarte apropiat de dl Viorel Ciobanu. L-am avut atât în anul I, cât și în anul IV. Am început cu el Dreptul civil și am terminat cu el Procedura civilă. Și ne-a insuflat arta aceasta de a reuși să fii drept și să fii corect în absolut orice circumstanță.

Universul Juridic: Dacă ar fi să vorbim puțin despre anul I, despre amintirile din acest an I de facultate?

Cătălina Ștefania Raicu: În anul I aveam o imagine deformată, cumva, față de toate profesiile. Cred că m-am maturizat foarte mult din anul I până acum. Știu că eram speriată în primul semestru de volumul de muncă și de toate cerințele pe care profesorii ni le impuneau, dar până la sfârșitul anului I m-am îndrăgostit de Drept și m-am îndrăgostit de… nu știu, este un stil de viață până la urmă, acesta al juristului.

Universul Juridic: Ce sfaturi ați da unui elev care termină liceul, care dă admitere la facultatea de Drept?

Cătălina Ștefania Raicu: Să fie pregătit de multă muncă și dacă simte că nu este pregătit pentru acest drum, dacă nu există pasiune, acest drum n-o să aibă sfârșit.

Arta de a reuși să fii drept și corect în absolut orice circumstanță was last modified: iulie 29th, 2016 by Cătălina-Ștefania Raicu

Despre autor:

Cătălina-Ștefania Raicu

Cătălina-Ștefania Raicu

Este absolventă a Facultății de Drept, Universitatea din București - promoția 2016.

Abonează-te la newsletter