17 aug. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 975

Despre

• Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF)
  • Institutul de Studii Financiare (ISF)

Recomandări

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat joi, 13 august 2015, un comunicat cu privire la începerea activității Institutului de Studii Financiare (ISF).

Înființare și susținere

Potrivit comunicatului, ISF a fost înființat de către ASF prin fuziunea dintre Fundația Institutul de Management în Asigurări și Fundația Institutul de Asigurări.

Noua entitate dedicată pregătirii profesionale – cu precădere în sectorul serviciilor financiare nebancare este susținută de următoarele asociații reprezentative din domeniu, în calitate de membri:

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

– Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări din România (UNSICAR);

– Uniunea Națională a Societăților de Asigurare din România (UNSAR);

– Asociația de Drept a Asigurătorilor din România (ADAR);

– Asociația Română de Actuariat (ARA).

Respectivelor asociații li se vor alătura și alte asociații profesionale ale pieței financiare nebancare.

Rol

Rolul ISF este acela de a sprijini dezvoltarea organizațiilor, instituțiilor și persoanelor care își desfășoară activitatea sau care intenționează să activeze în domeniul asigurărilor, pensiilor private și investițiilor financiare, al activităților conexe sau similare cu aceste activități, precum și al managementului riscului, al managementului resurselor umane și al managementului organizației.

Activitate

Principalele direcții de acțiune ale ISF sunt:

– asigurarea pregătirii, perfecționării și specializării profesionale a persoanelor care lucrează în domeniul serviciilor financiare;

– acordarea de atestate profesionale;

– elaborarea de standarde ocupaționale și sisteme de evaluare bazate pe competențe;

– realizarea de studii și cercetări în domeniul serviciilor financiare nebancare;

– editarea de publicații de specialitate;

– elaborarea de propuneri de norme tehnice și principii profesionale aplicabile în domeniul financiar nebancar;

– organizarea de activități de informare și educare în domeniul financiar, la nivel național și internațional.

Desfășurare

Activitatea ISF se va desfășura în cadrul unor centre axate pe funcții specifice, precum:

– Centrul de training programe financiare și programe soft skills;

– Centrul de dezvoltare și promovare programe, organizare, marketing și reprezentare zonală;

– Centrul de cercetare, studii și programe internaționale;

– Centrul de evaluare și examinare.

Conducere și administrare

Conducerea și administrarea ISF vor fi asigurate de un Consiliu Director compus din cel puțin 5 membri, cu un mandat de 4 ani, iar conducerea și coordonarea activității curente vor intra în responsabilitatea unui director general. Structura ISF include și un Consiliu Științific, cu caracter consultativ, ce are rolul de a asigura un înalt nivel de calitate a programelor de formare profesională și a acțiunilor ISF prin analizarea, dezbaterea și avizarea programelor ISF, facilitarea accesului la cele mai bune practici, precum și consilierea privind parteneriatele și colaborările.

Scop

ISF își propune pe termen lung:

– alinierea activității la cerințele europene;

– trecerea de la acumularea de cunoștințe la acumularea și evaluarea de competențe;

– furnizarea de programe de formare profesională pentru domeniul financiar nebancar adaptate noilor procese organizaționale determinate de cerințele legislative de dinamica pieței și a cadrului european, contribuind la maturizarea pieței financiare nebancare din România, la crearea capacității acesteia de a face față concurenței induse de globalizare sau efectelor crizelor economice.

Pentru a vedea respectivul comunicat de presă vizitați site-ul ASF (www.asfromania.ro).

ASF a publicat un comunicat cu privire la începerea activității Institutului de Studii Financiare was last modified: august 14th, 2015 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter