Asigurarea securității infrastructurii necesare desfășurării în bune condiții a actului de justiție

21 feb. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 227

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului din data de 21 februarie 2017, Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a subliniat în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, la această dată, că Executivul susține necondiționat lupta împotriva corupției și eforturile de consolidare a statului de drept.

În cadrul întrevederii, ministrul interimar Ana Birchall a reafirmat angajamentul Guvernului României referitor la îmbunătățirea continuă a activității în domeniul justiției. Oficialul român a transmis că Guvernul susține necondiționat lupta împotriva corupției și eforturile de consolidare a statului de drept, reiterând în același context importanța respectării drepturilor și a libertăților fundamentale ale omului: „Suntem ferm și pe deplin angajați în direcția continuării eforturilor de consolidare a justiției din România, inclusiv în ce privește legislația în domeniu, precum și în privința continuării și întăririi luptei anti-corupție, a luptei împotriva crimei organizate, a traficului de persoane și a activităților teroriste. În același timp, nu trebuie să pierdem din vedere că justiția se face în sala de judecată, exclusiv în baza probelor aflate la dosar. Este esențial să oferim instituțiilor responsabile mijloacele și resursele necesare pentru a-și face datoria, un aspect important în acest sens fiind demersurile de recuperare a prejudiciilor. Doresc, în egală măsură, să subliniez importanța asigurării unui echilibru între eficiența actului de justiție și respectarea drepturilor fundamentale ale omului”, a declarat Ana Birchall.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

În contextul discuțiilor privind prioritățile actualului guvern cu privire domeniul justiției, ministrul interimar, Ana Birchall, a evidențiat imperativul asigurării securității infrastructurii necesare desfășurării în bune condiții a actului de justiție.

De asemenea, în contextul discuțiilor referitoare la Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), ministrul interimar al Justiției a subliniat că: „Obiectivul nostru este de a ieși din Mecanismul de Cooperare și Verificare în cel mai scurt timp posibil, ca o confirmare a eforturilor depuse cu succes de către România în ce privește reformele din justiție, precum și ținând cont de faptul că țara noastră a îndeplinit majoritatea angajamentelor prevăzute în cadrul acestui mecanism”.

În acest sens, au fost evocate recentele discuții purtate în Grupul de lucru privind Mecanismul de Cooperare și Verificare, unde poziția României a fost ca toate recomandările Comisiei Europene să fie formulate într-un limbaj clar, lipsit de echivoc, în baza unui calendar concret, transparent de îndeplinire a obiectivelor asumate. În context, oficialul român a arătat că Mecanismul nu trebuie să devină un instrument politic care să afecteze interesele țării noastre, un exemplu relevant în acest sens fiind dosarul de aderare a României la spațiul Schengen.

Sursa foto: Ministerul Justiției.

Asigurarea securității infrastructurii necesare desfășurării în bune condiții a actului de justiție was last modified: februarie 21st, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter