Autorizaţia de securitate la incendiu va putea fi obţinută până la 30 iunie 2017

25 aug. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 671

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului publicat pe site-ul Guvernului (www.gov.ro), persoanele care dețin construcții și amenajări ce funcționează fără autorizație de securitate la incendiu vor putea obține acest document până cel târziu 30 iunie 2017, potrivit unei Ordonanțe care a fost adoptată în data de 24 august 2016 de Guvern.

Până la data obținerii autorizației de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcționarea construcțiilor și amenajărilor din punct de vedere al asigurării cerinței de securitate la incendiu rămâne în exclusivitate beneficiarilor investițiilor.

Mai reiese din comunicat și faptul că prin prevederile Legii nr. 33/2016 privind aprobarea O.U.G. nr. 52/2015 pentru modificarea și completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, a fost prorogat termenul în care persoanele cu responsabilități legale au obligația obținerii autorizației de securitate la incendiu până la data de 31 decembrie 2016, perioadă în care acestea nu sunt sancționate contravențional. Totuși, în urma analizelor efectuate s-a constatat că în cele 4 luni până la expirarea termenului stabilit, chiar dacă se păstrează același ritm de avizare/autorizare, nu toți proprietarii/deținătorii construcțiilor vor putea atinge obiectivul propus. Prin urmare, extinderea perioadei în care se realizează conformarea de bună voie la norma de autorizare va conduce la creșterea numărului de construcții autorizate, fără a fi necesară aplicarea unor măsuri coercitive.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

De asemenea, prin prelungirea termenului pentru obținerea autorizației, se urmărește reducerea riscului de nerespectare a termenelor de obținere a avizelor/autorizațiilor de securitate la incendiu de către beneficiarii care nu s-ar încadrat în termenul actual.

Prelungirea cu jumătate de an a termenului implică și reducerea numărului de solicitări de autorizare respinse pentru neconformități, beneficiarii urmând astfel să aibă la dispoziție o perioadă mai mare de timp în care să efectueze lucrările necesare obținerii autorizației de securitate la incendiu.

Potrivit Legii nr. 307/2016, obligația obținerii autorizației de securitate la incendiu revine beneficiarului investiției ori persoanei fizice sau juridice care finanțează și realizează investiții noi sau intervenții la construcțiile existente.

În fine, mai este comunicat faptul că totuși, pe timpul controalelor de prevenire, personalul ISU poate opri funcționarea construcțiilor și amenajărilor dacă constatată încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu, conform criteriilor stabilite prin H.G.R. nr. 915/2015.

 

Pentru a vedea respectivul comunicat, vizitați site-ul Guvernului (www.gov.ro).

Autorizația de securitate la incendiu va putea fi obținută până la 30 iunie 2017 was last modified: august 25th, 2016 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter