Av. Ioan Ioanovici: „Este foarte important pentru profesia de avocat, ca noi să fim foarte bine pregătiți, atunci când intrăm în instanță”

15 mart. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 501

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: Suntem la Iași cu dl Ioan Ioanovici, decan al Baroului Vrancea. Bine v-am găsit, bine v-am cunoscut, d-le decan!

Ioan Ioanovici: Și mie îmi face mare plăcere că v-am cunoscut și mă bucur foarte mult că ați venit și ați organizat această întâlnire care, după părerea mea, este una din cele mai reușite la care am participat eu, din țară. Și am fost la multe întâlniri, și la Iași, la Galați, Suceava, Bacău. Dar părerea mea este că de data aceasta ați reușit să faceți un lucru foarte bun și profesional e foarte important. Problemele pe care dumneavoastră le-ați stabilit și cu care, sincer să vă spun, mi-a făcut o mare plăcere, sunt probleme extrem de actuale. Cei care au venit și prezintă aceste probleme sunt oameni extrem de bine pregătiți – mă refer la cei care lucrează în Penal, Procedură penală –, iar temele care au fost stabilite sunt extrem de importante pentru că, așa cum ați văzut și dumneavoastră, aici s-a discutat foarte profund și extrem de bine pregătit problema Ordonanței 13, Ordonanța 14. Legat de aceste două ordonanțe au fost și alte subiecte care sunt legate de Ordonanțele 13 și 14 și care, bineînțeles, foarte multe au fost și clarificat și foarte bine s-a stabilit pentru viitor, motiv pentru care cei care au participat aici – lucru care iarăși m-a bucurat foarte mult –, au participat cred că peste 300 de persoane, care sunt și de profesie avocați, profesori, lectori universitari care, sigur, au venit aici cu subiectele foarte bine pregătite.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Cred eu că ar trebui și pe viitor să încercați să mai faceți asemenea întâlniri, bineînțeles, și cu subiecte legate de Civil, de Procedură civilă – care iar sunt de actualitate. Și una din ele care mie mi-ar face plăcere este să faceți o întâlnire între Penal, Civil și Comercial în mod special, că sunt foarte multe acțiuni de genul acesta, în care sunt extrem de multe soluții pe care le dau instanțele – de la judecătorii, tribunale, Înalta Curte și Curtea Constituțională – care fără doar și poate e foarte bine să le faceți de acum încolo. Ar fi foarte bine ca și acum, cum ați procedat, că dumneavoastră ați luat acum legătura cu cadrele universitare care se ocupă de așa ceva. De altfel, și acum mi-am dat foarte bine seama – dl profesor a făcut o obiecție extrem de importantă legată de Ordonanța 13, Ordonanța 14 și este foarte bine prezentată și s-a înțeles acum ce importanță au aceste ordonanțe, efectele pe care le au și pe care încă le mai are Ordonanța 13. Fără doar și poate, atunci sunt niște fapte despre care Curtea Constituțională a spus că parțial nu sunt constituționale, și atunci rămân în discuție în Ordonanța 13, sigur că sunt foarte importante.

Însă, pentru mine un lucru foarte important este că dumneavoastră ați reușit să organizați această întâlnire, care are un scop extrem de interesant și foarte productiv pentru viitor, în special că au venit foarte mulți avocați tineri, care au foarte multe de învățat din lucrul acesta.

Mă bucur foarte mult, eu vă felicit pentru treaba aceasta și cred că ar fi bine, în continuare, în relațiile cu alte barouri din țară, să încercați ca aceste întâlniri să se facă mai des, poate o dată pe an la un barou sau poate chiar și de două ori pe an, și să aibă legătură chiar cu pregătirea profesională, care este foarte importantă – pregătirea profesională pe care o face INPPA, pe care eu, de exemplu, o fac la Vrancea permanent, de trei ani, cu contribuția INPPA București, a domnului vicepreședinte Briciu, care este o persoană extrem de serioasă. Eu am făcut foarte multe pregătiri. Am făcut în luna decembrie una extrem de reușită și, ceea ce este important să știți și dumneavoastră, e bine ca și alte barouri să înțeleagă ca această pregătire profesională să se facă cu participarea directă și nemijlocită a judecătorilor, a procurorilor, a executorilor judecătorești și a lichidatorilor – că eu pe toți i-am invitat. Și în sensul acesta am venit cu propuneri de subiecte date de judecători, de procurori – le-am trimis domnului Briciu, le-a preluat și așa am făcut o pregătire profesională care să aibă efect foarte repede, să fie legate de tot ce înseamnă Penal, Procedură civilă, Civil, Procedură civilă – pentru că de fapt asta este foarte important pentru profesia de avocat, ca noi să fim foarte bine pregătiți, atunci când intrăm în instanță să știm ce cerem și atunci când avem discuții contradictorii cu judecătorii să fim atât de bine puși la punct, încât să nu avem situații în care unii din colegii noștri, în special când intră în Penal – și mă refer la cei care sunt din oficiu – au acest talent de a spune „rămâne la aprecierea instanței” –, lucru care, sincer, de multe ori pe mine pur și simplu m-a uluit și chiar am fost pus în situația în care unor 5-6 avocați din Vrancea nu le-am mai dat 3 luni oficiu, tocmai ca urmare a faptului că ei n-au studiat dosarele, nu știau ce vorbesc și nu vreau să ne facă de râs profesia pe care o avem noi.

Asta este părerea mea. Pentru ce ați făcut vă felicit și cred că ar fi bine și în continuare să faceți, dar să nu v-o luați în cap. Fiți foarte atent ce vă spun acum!

Nicolae Cîrstea: D-le decan, și eu vă mulțumesc pentru sprijinul pe care Baroul Vrancea, colegii dumneavoastră din barou l-au oferit pentru această conferință prin participarea la dezbateri. Sperăm să ne revedem curând la alte evenimente, fie ale Universului Juridic, fie ale Baroului Vrancea, fie ale INPPA.

Ioan Ioanovici: Și eu vă mulțumesc foarte mult. Ce vreau să vă spun în încheiere este că am luat legătura de două săptămâni și mai bine cu actualul președinte al INPPA Iași și vreau să vă spun că îl apreciez foarte mult. Dl Țiț este o persoană extrem de serioasă, un foarte bun organizator. Văd că ați făcut foarte bune lucruri împreună. Ceea ce mă bucură, iarăși, este că INPPA are la conducere o persoană și serioasă, și foarte bine pregătită profesional, care contează foarte mult.

Nicolae Cîrstea: Vă mulțumesc!

Av. Ioan Ioanovici: „Este foarte important pentru profesia de avocat, ca noi să fim foarte bine pregătiți, atunci când intrăm în instanță” was last modified: martie 14th, 2017 by Ioan Ioanovici

Recomandări

Despre autor:

Ioan Ioanovici

Ioan Ioanovici

Este avocat și decan al Baroului Vrancea.

Abonează-te la newsletter