Ion Dragne: Vine legea și spune «Aici nu contează că ești avocat, iar uneori chiar nu e bine să fii avocat»

14 Apr 2016
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 893
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Domnul Av. dr. Ion Dragne – Decanul Baroului București a declarat, în cadrul emisiunii Legal Point din data de 25 martie 2016, cu tema Maratonul „Legal Point” – 2016 (V):

Din punctul meu de vedere, regresul puterilor avocatului – și când zic puteri, nu o spun într-un sens de exercitare discreționară -, puterilor exercitării dreptului la apărare al omului, al celor care au nevoie de avocat, fiindcă fără justițiabil, fără cetățeanul care are nevoie de serviciile avocatului nu există profesia, acest regres este în strânsă legătură cu progresul forței un pic abuzive a statului. Și când spun un pic abuzivă nu mă refer musai la forța coercitivă, la intervenția armată, ci la limitări prin lege.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Avocatul nu are voie să se prezinte la autoritățile pentru eliberarea cazierului judiciar pentru că legea spune că este necesară procură notarială autentică. Din start, a venit legea și a spus «aici nu e permis avocaților». Avocatul nu este tratat ca profesionist la o anumită autoritate pentru cetățenii ei. Iacătă, din nou vine legea și spune «Aici nu contează că ești avocat, iar uneori chiar nu e bine să fii avocat» – deci e mai bine să te prezinți ca alt profesionist.

Cu alte cuvinte, dacă statul vrea să extindă niște puteri ale autorităților, în dauna, nu a avocatului, ci în dauna particularului, o face limitând și dreptul avocatului. Cam asta este starea din perspectiva libertății.

Evident că îl văd pe avocat ca fiind profesionist, din ce în ce mai adaptat la ceea ce înseamnă nevoia de a asigura dreptul la apărare, totuși, nu acel profesionist pe care îl reglementează, mai nou, diversele acte normative laolaltă cu toți liberii profesioniști. Îl văd pe avocat fiind un profesionist atipic, fiind independentul, fiind cel care asigură independența apărării. Și apărarea este bună pentru toți, și pentru cei care atacă, și pentru cei care se apără.

👍Vezi EMISIUNEA TV „LEGAL POINT” 9 – Ion Dragne și Șerban Niculae Lovin: Maratonul Legal Point – 2016 (V)

Ion Dragne: Vine legea și spune «Aici nu contează că ești avocat, iar uneori chiar nu e bine să fii avocat» was last modified: noiembrie 3rd, 2017 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter