Avocatul Florentin Țuca, într-un dialog inedit cu Andrei Pleșu, prilejuit de apariția cărții „Gâlceava cu juristul din mine”

1078       0
3 voturi, medie: 5,00 din 53 voturi, medie: 5,00 din 53 voturi, medie: 5,00 din 53 voturi, medie: 5,00 din 53 voturi, medie: 5,00 din 5 (3 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În EXCLUSIVITATE pe wptest.universuljuridic.ro

video cu lansarea volumului „Gâlceava cu juristul din mine”

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

 

 
În ziua de 15 ianuarie, începând cu ora 19:00, Librăria Humanitas de la Cișmigiu devine gazda evenimentului „Florentin Țuca în dialog cu Andrei Pleșu”. Fondatorul casei de avocatură „Țuca Zbârcea & Asociații este autorul volumului apărut la editura Humanitas sub titlul „Gâlceava cu juristul din mine”.

Lucrarea, publicată de editura Humanitas, beneficiază de un cuvânt înainte semnat de Andrei Pleșu:

Andrei Pleșu

În lumea românească de azi, cuvântul unui jurist e mai mult decât bine-venit. Nu al unui jurist care vorbește strict despre legi și nelegiuiri, despre drept și dreptate, ci al unui jurist care știe să iasă din «specialitate» (fără să o abandoneze) și care e dispus să ducă dezbaterea despre justiție în largul lumii, dincolo de coduri geometrice și de prescripții nemiloase. Florentin Țuca e, neîndoielnic, un «expert», dar e un expert atent la spectacolul multicolor din afara expertizei sale, un om lacom de realitate, reactiv, deschis, necomplezent și ingenios. Scrie cu dexteritate, cu umor și, uneori, cu un incomod sarcasm. Tematica volumului de față depășește inventarul previzibil al comentariului «tehnic». E vorba despre politică și tenis, despre război și despre carierismele facile, despre schimonosirea barbară a limbii și despre isteria digitalizării, despre presă, Constituție, religie și cărți. Tot ceea ce ni se oferă ne privește.

Potrivit lui Florentin Țuca,

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

Florentin Țuca

Dialogul de la Librăria Humanitas din Cișmigiu are loc joi, 15 ianuarie, de la ora 19:00 și va fi moderat de Vlad Russo. Mai multe detalii aici.

 

Comandă lucrarea „Gâlceava cu juristul din mine” cu autograf din partea autorului

Avocatul Florentin Țuca, într-un dialog inedit cu Andrei Pleșu, prilejuit de apariția cărții „Gâlceava cu juristul din mine” was last modified: mai 13th, 2015 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter