O profesie nobilă – Avocatura!*

24 iun. 2017
6 voturi, medie: 4,67 din 56 voturi, medie: 4,67 din 56 voturi, medie: 4,67 din 56 voturi, medie: 4,67 din 56 voturi, medie: 4,67 din 5 (6 votes, average: 4,67 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1692

Despre

  • „studenții aleg mai degrabă avocatura”
  • cea mai numeroasă profesie juridică liberală
  • structura și exigența examenului de admitere în profesia de avocat

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Discutând anul acesta cu un Domn Decan din Hexagon, am reținut că „la noi la facultate studenții aleg mai degrabă avocatura” ca și profesie către care se îndreaptă după finalizarea studiilor juridice. M-a contrariat această afirmație și am solicitat explicații suplimentare… Am înțeles, așadar, că avocatura reprezintă pentru mulți studenți oportunitatea unei dezvoltări profesionale, cu nimic inferioare sau ca plasă de siguranță după un eventual eșec la admiterea în magistratură, ci reală și bine întemeiată.

Cea mai numeroasă profesie juridică liberală a reușit în ultimii ani să-și fundamenteze o percepție la nivelul mentalului colectiv care face cinste nu numai vechimii ei care se identifică cu istoria modernă a României și personalităților care i-au făcut cinste profesând-o, dar mai ales câtorva decizii salutare.

Astfel, structura și exigența examenului de admitere în profesia de avocat au făcut ca încrederea în corectitudinea acestuia să crească foarte mult în ultimii ani. Intră cine știe carte și cine respectă și pregătește cu simț de răspundere acest examen. Și asta face bine profesiei, care asigură astfel o bază solidă viitoarelor generații de avocați.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Atingerea și recâștigarea de către aceasta a prestigiului și respectului din perioada de glorie interbelică de care să se bucure nu numai din partea mediului juridic, dar mai ales a celui social, se face cu eforturi, cu decizii și cu asumarea răspunderii. Lucrurile durabile nu se fac și nici nu se obțin ușor!

Preocuparea pentru pregătirea inițială și continuă a evoluat și evoluează permanent. Profesia are lectori cu temeinică pregătire și experiență, iar INPPA a devenit o instituție apreciată și luată drept model în interiorul mediului juridic. Seria de conferințe naționale și interacțiunea directă între colegii avocați cu ocazia acestora definește o viziune care arată un fundament bine structurat. Profesia se ridică la nivelul și exigența membrilor săi. Dar, mai ales, răspunde din ce în ce mai mult și mai bine nevoilor acestora.

Abordarea neemoțională a unor probleme stringente și „fierbinți” vorbește despre o experiență nu numai profesională, dar mai ales de viață. Și este în beneficiul profesiei!

Nu este ușor să fii avocat, din contră, poate! Provocările sunt zilnice și diverse. România se îndreaptă însă spre un final de tranziție necesar, din care inclusiv profesia de avocat va ieși întărită și cu baze solide pentru viitor!

La mulți ani!

UJmag sărbătorește Ziua Avocatului! Cadouri pentru tot mediul juridic!


* Editorial dedicat zilei Avocatului din România, sărbătorită în mod tradițional pe data de 24 iunie, dar și unei profesii cu o tradiție și cu un prestigiu câștigate în 150 de ani de existență instituțională.
O profesie nobilă – Avocatura!* was last modified: iunie 24th, 2017 by Nicolae Cîrstea

Recomandări

Despre autor:

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea

Este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC, PRO UNIVERSITARIA, EDITURA NEVERLAND şi al ujmag.ro. În prezent este Preşedintele acestor companii, fiind implicat în proiecte pe termen mediu şi lung în domeniul editorial şi cel al distribuţiei de carte pe piaţa din România.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter