Baroul București anunță că 3.800 de avocați nu au făcut dovada asigurării profesionale, iar 478 de avocați au dosarul profesional incomplet

8 Feb 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 701

Despre

  • 3.800 de avocați aflați în activitate nu au făcut dovada asigurării profesionale
  • 478 de avocați au în prezent dosarul profesional incomplet

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dovada asigurării profesionale

Potrivit evidențelor Baroului București, în prezent un număr de 3.800 de avocați aflați în activitate nu au făcut dovada asigurării profesionale.

Conform art. 231 alin. (7) „neîndeplinirea obligațiilor prevăzute în prezentul articol atrage neînscrierea în tabloul anual al avocaților cu drept de exercitare a profesiei”.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Asigurările profesionale pot să fie transmise și prin:

– fax : 021.312.66.62;

–  e-mail : [email protected]

Baroul București reamintește avocaților că au obligația să se asigure pentru răspunderea profesională, conform art. 231 din Statutul profesiei de avocat (M. Of. nr. 898 din 19 decembrie 2011).

Art. 231 Statutului profesiei de avocat

„(1) Avocatul are obligația să se asigure pentru răspunderea profesională, în temeiul art. 42 din Lege.

(2) Prin răspundere profesională se înțelege acoperirea daunelor efective suferite de client și rezultate din exercitarea profesiei cu nerespectarea prevederilor Legii, ale prezentului statut și a regulilor deontologice.

(3) Asigurarea de răspundere profesională cu caracter minim obligatoriu se încheie cu respectarea următoarelor reguli:

  1. a) avocatul stagiar se asigură pentru un risc asigurat în valoare de minimum 3.000 euro anual;
  2. b) avocatul definitiv se asigură pentru un risc asigurat în valoare de minimum 6.000 euro anual.

(4) Asigurarea pentru răspundere profesională va fi încheiată pentru un an de zile și va fi reînnoită în mod obligatoriu anual. Polița de asigurare se depune, în copie certificată de avocat, la secretariatul baroului în termen de 15 zile de la data emiterii acesteia.

(5) Societatea civilă profesională și societatea profesională cu răspundere limitată pot încheia asigurare profesională în care să fie cuprinși toți avocații care își exercită profesia în calitate de asociați, colaboratori sau salarizați în interiorul profesiei.

(6) Primele de asigurare profesională achitate de avocat sau de formele de exercitare a profesiei reprezintă cheltuieli profesionale obligatorii, legal datorate, integral deductibile pentru anul fiscal în curs, în condițiile legii.

(7) Neîndeplinirea obligațiilor prevăzute în prezentul articol atrage neînscrierea în tabloul anual al avocaților cu drept de exercitare a profesiei”.

Sursa informației este Baroul București (www.baroul-bucuresti.ro).


Dosarul profesional incomplet

De asemenea, Baroul București a mai anunțat că, în ciuda eforturilor susținute de completare a dosarelor profesionale cu actele de studii, 478 de avocați au în prezent dosarul profesional incomplet.

În aceste condiții, pentru preîntîmpinarea unor proceduri de neîndeplinirea a obligațiilor de completare a dosarelor profesionale, Consiliul Baroului București invită avocații din Baroul București să verifice dacă dosarele lor profesionale sunt complete.

Lista se poate consulta la Compartimentul Dezvoltare Resurse Umane.

Sursa informației este Baroul București (www.baroul-bucuresti.ro).

Baroul București anunță că 3.800 de avocați nu au făcut dovada asigurării profesionale, iar 478 de avocați au dosarul profesional incomplet was last modified: februarie 8th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter