Baroul București. Detalii privind înființarea Curții de Arbitraj Profesional a Baroului București. Ședința Consiliului din 7 iulie 2015

15 iul. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 907

Despre

  • 68 de avocați înscriși în vederea nominalizării pentru funcția de arbitru
  • analiza dosarelor avocaților care au optat pentru funcția de arbitru
  • regulile aplicabile până la constituirea Curții de Arbitraj Profesional a Avocaților, în cazul în care se vor înregistra cereri de arbitrare

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Pe site-ul Baroului București a fost publicat extrasul procesului-verbal întocmit ca urmare a desfășurării ședinței Consiliului din 7 iulie 2015.

Pe ordinea de zi a Consiliului Baroului București s-a aflat și înființarea Curții de Arbitraj Profesional a Baroului București. Astfel, potrivit procesului-verbal, s-au înscris 68 de avocați în vederea nominalizării pentru funcția de arbitru.

Cu toate acestea, în conformitate cu dispozițiile Regulamentului Curtii de Arbitraj, trebuie să existe un număr de maxim 30 de arbitri. Pentru că pe lista privind nominalizările pentru funcția de arbitru sunt 68 avocați inscriși, decanul Baroului București a propus analizarea posibilității întocmirii unei liste cu arbitrii principali, dar și a unei liste cu arbitrii supleanți, în vederea unei validări potentiale a celor numiți supleanți.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

În acest sens, Consiliul Baroului București a mandatat Decanul și Prodecanii Baroului București să efectueze verificări și să analizeze dosarele avocaților care au optat pentru funcția de arbitru în vederea constituirii Curții de Arbitraj Profesional a Avocaților. Rolul Decanului și celor doi Prodecani va fi de a analiza criteriile în baza cărora vor fi desemnați avocații care s-au înscris pentru funcția de arbitru, potrivit dlui consilier Gheorghe Florea.

În opinia dlui consilier Gheorghe Florea, calitatea de arbitru presupune o foarte bună cunoștere a legislației și o responsabilitate deosebită în exercitarea acestei funcții.

Decanul Baroului București aduce la cunoștința membrilor Consiliului Baroului București că până la constituirea Curții de Arbitraj Profesional a Avocaților, în cazul în care se vor înregistra la Baroul București cereri de arbitrare, să se aplice regulile tranzitorii prevăzute în Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat și Statutul profesiei de avocat.

Redăm ordinea de zi a Consiliului:
1. Validarea procesului-verbal al ședintei de Consiliu din 30.06.2015;
2. Legea privind modificarea și completarea Legii nr. 51/1995, varianta adoptată de Senat în ședința din data de 29 iunie 2015;
3. Cooptarea avocaților membri ai Baroului București care, pe bază de voluntariat, sprijină, în mod gratuit, activitatea consilierilor de resort, sub controlul Consiliului Baroului București.
4. Înscrierile pentru Curtea de Arbitraj Profesional a Baroului București.

Pentru mai multe detalii consultați extrasul procesului-verbal privind ședința Consiliului Baroului București din 7 iulie 2015, AICI.

Baroul București. Detalii privind înființarea Curții de Arbitraj Profesional a Baroului București. Ședința Consiliului din 7 iulie 2015 was last modified: iulie 15th, 2015 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter