Baroul București informează cu privire la eliberarea și vizarea cardurilor de avocați pentru anul 2016

16 dec. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 946

Despre

  • Cererile pentru emitere carduri
  • Vizarea pe anul 2016
  • Cazul în care se impune emiterea unui card tip CCBE nou
  • Cazul în care se impune emiterea unui card nou de tip clasic

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Baroul București a făcut publice detalii privind procedura de eliberare și vizare a cardului de avocat pentru anul 2016.

Cererile pentru emiterea de carduri (în format clasic pentru avocați stagiari/străini și tip CCBE pentru avocați definitivi) sau pentru vizarea pe anul 2016 a documentelor de legitimare profesională valabile, se ridică de la etajul 5 al sediului Baroului București și se depun începând cu data de 14.12.2015, la biroul IT, camera 501.

Vizarea pe anul 2016 a cardurilor tip CCBE se va realiza prin aplicarea pe loc a timbrului holografic, după verificarea condițiilor de eliberare, prin depunerea cererii-tip.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Vizarea pe anul 2016 a legitimațiilor de avocat (pe suport hârtie) se va realiza prin aplicarea pe loc a ștampilei, după verificarea condițiilor de eliberare, prin depunerea cererii-tip.

Toate cererile de eliberare card se depun personal sau cu împuternicire. 

În cazul în care se impune emiterea unui card tip CCBE nou (furt, pierdere, distrugere, schimbare de nume, etc), avocatul va completa cererea tip specifică și o va depune la biroul IT, cam. 501. Cererea se va înainta la UNBR în vederea emiterii unui nou card, ce va fi emis în termen de cel puțin 15 zile de la data înregistrării solicitării la UNBR și va fi supus acelorași condiții de eliberare, inclusiv cu privire la plata taxei de emitere card.

În cazul în care se impune emiterea unui card nou de tip clasic pentru avocați stagiari sau străini (furt, pierdere, distrugere, schimbare de date, etc), avocatul va completa cererea tip specifică și o va depune la biroul IT, cam. 501. Pentru furt sau pierdere a cardului se achită o taxă suplimentară de emitere de 10 lei, în contul baroului, la casierie, etajul 4.

Pentru eliberarea unui nou card este necesară publicarea unui anunț de pierdere sau furt într-un cotidian de largă circulație și declararea acestui fapt la barou.

Cardul de avocat  stagiar este valabil până la sfârșitul anului în curs, menționat pe card, iar cardul tip CCBE pentru avocații definitivi are o perioada de valabilitate de 5 ani, menționată pe card, urmând a fi vizat anual prin aplicarea unui timbru holografic, numai în măsura în care sunt îndeplinite toate condițiile cerute pentru eliberarea documentului.

Consiliul Baroului București reamintește avocaților obligația de plată a taxelor și contribuțiilor datorate bugetului Baroului Bucușesti, UNBR si Filialei București a C.A.A., conform dispozițiilor art. 44 alin. (1) din Legea nr. 51/1995, republicată.

Descărcați formularul pentru eliberarea/vizarea cardului de identitate pentru avocat valabil pe anul 2016.

Sursa informației este anunțul publicat de Baroul București (www.baroul-bucuresti.ro).

Baroul București informează cu privire la eliberarea și vizarea cardurilor de avocați pentru anul 2016 was last modified: decembrie 16th, 2015 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter