[Menținerea reducerii până la sfârșitul anului] Baroul Dolj a stabilit taxele pentru avocații din alte barouri pentru anul 2016

26 Mai 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 762

Despre

  • Menţinerea reducerii de la 1000 lei la 100 lei, în ceea ce priveşte taxa de transfer a avocaților din alte barouri în Baroul Dolj
  • Menţinerea taxei de 1500 lei privind avizarea unui sediu secundar în raza Baroului Dolj pentru avocaţii din alte barouri

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 26 mai 2016: Menținerea reducerii până la sfârșitul anului

Consiliul Baroului Dolj, în ședința sa din data de 19 mai 2016, a hotărât menținerea reducerii aplicate taxei de transfer a avocaților din alte barouri în Baroul Dolj – de la 1000 lei la 100 lei, până la data de 31 decembrie 2016.

Sursa informației

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Consiliul Baroului Dolj, în ședința sa din data de 21 ianuarie 2016, a hotărât:

1. Menținerea reducerii de la 1000 lei la 100 lei, aplicată în anul 2015, în ceea ce privește taxa de transfer a avocaților din alte barouri în Baroul Dolj. Taxa de 100 lei este valabilă până la data de 1 iunie 2016.

2. Menținerea taxei de 1500 lei privind avizarea unui sediu secundar în raza Baroului Dolj pentru avocații din alte barouri.

Astfel, avocații care nu vor formula cereri de transfer în Baroul Dolj până la data de 1 iunie 2016, urmează a avea în vedere prevederile art. 223 alin. (5) și (6) din Statutul profesiei de avocat, potrivit cărora:

(5) În urma aprobării cererii de înființare a sediului secundar, avocatul/avocații va/vor achita taxa de înscriere și contribuția la bugetul baroului pe raza căruia funcționează sediul secundar, separat de taxele plătite la baroul la care își are/au sediul principal. Contribuția la fondul Casei de Asigurări a Avocaților, denumită în continuare C.A.A., se achită de fiecare membru al C.A.A. la filiala C.A.A. de pe lângă baroul la care este înscris sediul principal.

(6) În cazul acelor forme de exercitare a profesiei de avocat a căror activitate se desfășoară preponderent în circumscripția unui barou situat pe raza altui județ decât cel în care se află situat sediul lor principal, stabilirea unui sediu secundar în circumscripția celui dintâi barou este obligatorie. Nerespectarea acestei obligații constituie abatere disciplinară gravă. În sensul dispozițiilor prezentului alineat, o activitate va fi considerată a fi desfășurată preponderent pe raza altui barou dacă aceasta generează majoritatea angajamentelor profesionale încheiate în decursul unui semestru calendaristic de către respectiva formă de exercitare a profesiei. În acest caz, forma de exercitare a profesiei are obligația de a solicita aprobarea deschiderii sediului secundar în termen de cel mult 15 zile de la începerea următorului semestru”.

În urma aprobării cererii de înființare a sediului secundar, avocatul va achita taxa de înscriere în cuantum de 1500 lei și contribuția la bugetul baroului pe raza căruia funcționează sediul secundar (20 euro), separat de taxele plătite la baroul la care își are sediul principal.

Sursa informației este Baroul Dolj (www.baroul-dolj.ro).

[Menținerea reducerii până la sfârșitul anului] Baroul Dolj a stabilit taxele pentru avocații din alte barouri pentru anul 2016 was last modified: mai 25th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter