[UPDATE: Punct de vedere cu privire la Regulamentul creanțe contributive] Baroul Dolj – Adunarea Generală 2017 (reconvocare)

23 mart. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 728

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 23 martie 2017: Baroul Dolj a transmis către UNBR un Punct de vedere cu privire la Regulamentul creanțe contributive

Potrivit comunicatului din data de 22 martie 2017, Baroul Dolj a transmis către UNBR un Punct de vedere cu privire la Regulamentul creanțe contributive.

Astfel, Adunarea Generală a Baroului Dolj și Adunarea Generală a Filialei Dolj a Casei de Asigurări a Avocaților din România, întrunite la data de 18 martie 2017, au adoptat propunerea formulată de domnul avocat Stănciulescu Sorin Cornel, avocat în Baroul Dolj și membru al Filialei Dolj CAA, propunere completată de doamna Gornoviceanu Manuela, avocat în Baroul Dolj și membru al Filialei Dolj CAA,  de a mandata delegația Baroului Dolj la Congresul Avocaților 2017 să solicite să nu fie ratificată de Congres Hotărârea Consiliului UNBR nr. 209 din 18 februarie 2017 cu privire la adoptarea Regulamentului privind creanțele contributive pentru următoarele considerente:

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Se instituie prin acest regulament o reglementare a administrării, colectării și executării silite a contribuțiilor avocatului asigurat în sistemul CAA.

În prezent, legea aplicabilă este Codul civil și Codul de procedura civilă, creanțele contributive neavând natura unor creanțe fiscale pentru a fi aplicabile dispozițiile Codului fiscal și Codului de procedura fiscală. Totuși, prin reproducerea aproape exactă a dispozițiilor din materie fiscală, întregul Regulament lasă impresia unui act ce reglementează un raport de drept public în care autoritatea are foarte multe drepturi și obligații puține sau chiar deloc.

Avocații din Baroul Dolj au reclamat caracterul inadecvat unei profesii liberale a acestor norme, modul defectuos, din punctul de vedere al tehnicii legislative, de elaborare a dispozițiilor respective, precum și încălcarea pe fond a drepturilor fundamentale și nu numai.

Pentru mai multe informații verificați anunțul Baroului Dolj, în care au fost redate pe scurt, punctual, problemele sesizate în legătură cu conținutul acestui Regulament.

Conform precizărilor din comunicat, criticile sunt succinte, fără să aibă pretenția unor analize foarte tehnice ale textelor, ci doar scopul semnalării unor derapaje evidente.


Update 22 martie 2017: Consiliul de Administrație al Filialei Dolj a Casei de Asigurări a Avocaților, ales de Adunarea Generală din 18 martie 2017

Potrivit comunicatului din data de 21 martie 2017, Consiliul de Administrație al Filialei Dolj a Casei de Asigurări a Avocaților, ales de Adunarea Generală din 18 martie 2017, pentru un mandat de 4 ani, în ordinea voturilor exprimate, are următoarea componență :

– av. Uțescu Maria;
– av. Groza Ana Alina;
– av. Stănciulescu Sorin Cornel;
– av. Plugărescu Alina;
– av. Ignat Claudiu Florinel Augustin.

În ședința Consiliului de Administrație al Filialei din data de 21 martie 2017 a fost ales Președinte – doamna avocat Uțescu Maria și Vicepreședinte – doamna avocat Groza Ana Alina.


Update 10 martie 2017: Reconvocarea Adunării Generale a Filialei Dolj CAA

Potrivit comunicatului din data de 9 martie 2017, în temeiul art. 68, 69, 70 din Statutul Casei de Asigurări a Avocaților din România, precum și art. 325 alin.3 din Statutul profesiei de avocat, Consiliul Filialei Dolj a Casei de Asigurări a Avocaților convoacă Adunarea Generală Ordinară în ziua de sâmbătă, 18 martie 2017, ora 10.00, cu următoarea ordine de zi:

1. Raportul Consiliului Filialei Dolj CAA privind activitatea desfășurată în anul 2016;
2. Prezentarea Situației veniturilor și cheltuielilor Filialei Dolj CAA în anul 2016;
3. Raportul Comisiei de cenzori privind activitatea financiar-contabilă a Filialei Dolj CAA în anul 2016;
4. Proiectul bugetului de venituri și cheltuieli al Filialei Dolj CAA pentru anul 2017;
5. Discuții;
6. Descărcarea Consiliului Filialei Dolj CAA de activitatea și gestiunea sa din anul 2016;
7. Aprobarea proiectului bugetului de venituri și cheltuieli al Filialei Dolj CAA pentru anul 2017, a bilanțului pentru anul 2016 și a Situației veniturilor și cheltuielilor pentru anul 2016;
8. Alegerea Consiliului Filialei Dolj CAA;
9. Alegerea Comisiei de cenzori a Filialei Dolj CAA.

Lucrările Adunării Generale se vor desfășura în „Aula Magna” din cadrul Facultății de Drept, Universitatea din Craiova, cu sediul în Craiova, Calea București, nr. 107A, la aceeași dată și în aceeași sală cu Adunarea Generală a Baroului Dolj.


Baroul Dolj – Adunarea Generală 2017 (reconvocare)

În data de 8 martie 2017, Baroul Dolj a anunțat reconvocarea Adunării Generale în data de 18 martie 2017, ora 10:00 și a publicat ordinea de zi, după cum urmează:

1. Raport de activitate al Consiliului Baroului Dolj pentru anul 2016;
2. Raportul Comisiei de Cenzori privind verificarea activității financiare a Baroului Dolj în anul 2016;
3. Raportul Comisiei de Disciplină pentru anul 2016;
4. Proiectul bugetului de venituri și cheltuieli ale Baroului Dolj pentru anul 2017;
5. Discuții;
6. Descărcarea Consiliului Baroului Dolj de activitatea și gestiunea sa din anul 2016;
7. Aprobarea proiectului de buget de venituri și cheltuieli ale Baroului Dolj pentru anul 2017;
8. Alegerea delegaților Baroului Dolj la Congresul Avocaților 2017 și precizarea mandatului acestora ținând cont de prioritățile Baroului Dolj.

De asemenea, au fost formulate următoarele propuneri privind completarea ordinii de zi la secțiunea 5 – „Discuții”:

1. Av.Lucian Săuleanu – propunere privind înființarea a două compartimente ale Consiliului Baroului Dolj, unul să vizeze activitatea internă a baroului și altul – relațiile baroului cu celelate instituții publice sau private, interne și internaționale, fiecare conduse de un consilier desemnat de Consiliul Baroului; ADUNAREA GENERALĂ Baroul Dolj – Dolj Bar Association – Barreau Dolj – Rechtsanwaltskammer – Unione degli avvocati di Dolj Craiova, B-dul Carol I, Nr.1, Bl. 17D mezanin, cod postal 200678, Dolj, Romania Tel: +40351.40.84.30, +40251.41.39.37 – Email: [email protected] – Web www.barouldolj.ro www.barouldolj.ro Pg.2
2. Av. Lucian Săuleanu – discuții referitoare la oportunitatea acordării a două indemnizații de Crăciun(oferite de Baroul Dolj copiilor), în cazul în care ambii părinți sunt avocați;
3. Av. Lucian Săuleanu – propunere de modificare a Protocolului SAJ privind majorarea onorariilor pentru avocații desemnați din oficiu și mandatarea în acest sens a delegaților baroului la Congresul Avocaților 2017;
4. Av. Sorin Stănciulescu – adoptarea unei rezoluții privind respingerea ratificării Regulamentului creanțelor contributive de către Congresul Avocaților din martie 2017, aflat pe ordinea de zi la punctul 10.
5. Av. Bogdan Mihăloiu – aprobarea unui demers care să fie supus dezbaterilor Congresului Avocaților în vederea adoptării unei rezoluții adresată instituțiilor având competențe în materia legiferării, legată de necesitatea ca viitoarele dezbateri de modificare a codurilor penale și de procedură penală să cuprindă în mod necesar consultarea tuturor barourilor.
6. Av. Răzvan Socoteanu – adoptarea unei rezoluții vizând propunerea de modificare a legislației profesionale referitor la publicitatea profesională și utilizarea mediului online de către avocați;
7. Av. Lucian Săuleanu – informare privind existența unor relații de conlucrare între colegii avocați și persoanele care exercită fără drept profesia de avocat;
8. Av. Lucian Săuleanu – informare cu privire la curatela specială și curatela fiscală; Lucrările Adunării Generale se vor desfășura în „Aula Magna” din cadrul Facultății de Drept, Universitatea din Craiova, cu sediul în Craiova, Calea București, nr. 107A.

Lucrările Adunării Generale se vor desfășura în „Aula Magna” din cadrul Facultății de Drept, Universitatea din Craiova, cu sediul în Craiova, Calea București, nr. 107A.

[UPDATE: Punct de vedere cu privire la Regulamentul creanțe contributive] Baroul Dolj – Adunarea Generală 2017 (reconvocare) was last modified: martie 23rd, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter