Baroul Timiş. Avocaţii în e-voluţie. În ce fel poate transformarea digitală să îmbunătăţească relaţia dintre cetăţean şi avocat

26 oct. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 317

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Anul acesta, la data de 25 octombrie 2017, sărbătorim pe bătrânul continent, a patra ediție a Zilei Europene a Avocaților.

Ziua Europeană a Avocaților sărbătorește statul de drept, rolul intrinsec al profesiei de avocat în propria apărare, precum și valorile comune ale avocaților și contribuția la sistemul judiciar[1].

Prima ediție a avut loc la data de 10 Decembrie 2014, cu tema Confidențialitatea Avocat-Client, a doua ediție la data de 10 Decembrie 2015, cu tema Libertatea de Exprimare, în timp ce cea de-a treia ediție a avut loc la data de 10 decembrie 2016, cu tema Accesul la Justiție și rolului acesteia ca misiune centrală a profesiei.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Tema aleasă pentru acest an este Avocații și evoluția digitală: în ce fel poate trans­formarea digitală să îmbunătățească relația dintre cetățean și avocat”[2], alegerea fiind jus­tifi­cată de apariția unor noi realități, cum sunt inteligența artificială, algoritmii, învățarea mecanică și interacțiunea om-mașină, cu care avocații se confruntă sau trebuie să se confrunte în activitatea profesională.

Cum activitatea profesională a avocatului trebuie analizată dintr-o triplă perspectivă, respectiv relația avocat – client, avocat – organ judiciar/instanță de judecată și, nu în ultimul rând, avocat – avocat, tema aleasă pentru acest an suscită un deosebit interes.

Acestea sunt câteva dintre argumentele pentru care Consiliul Baroului Timiș, având în vedere Manualul Zilei Europene a Avocaților 2017 elaborat de Consiliul Barourilor Europene[3], precum și îndemnul Uniunii Naționale a Barourilor din România[4], care a pus la dispoziția noastră traducerea în limba română a Manualului, a aprobat în ședința din data de 3 octombrie 2017 realizarea broșurii Baroul Timiș. Avocații în e-voluție. În ce fel poate transformarea digitală să îmbunătățească relația dintre cetățean și avocat, dedicată Zilei Europene a Avocaților 2017, avocaților din cadrul Baroului Timiș, avocaților din cadrul Uniunii Naționale a Barourilor din România, avocaților europeni, organelor de conducere ale profesiei și, nu în ultimul rând justițiabililor și organelor judiciare/instanțelor de judecată.

Broșura se dorește a fi rezultatul viziunii avocaților din Baroul Timiș asupra temei pro­puse, mulțumind pe această cale colegilor care au înțeles să se dedice realizării fiecărui material în parte.

Responsabilitatea pentru conținutul materialelor publicate revine exclusiv autorilor, Baroul Timiș neasumându-și nici un fel de răspundere în acest sens.

Broșura se aduce la cunoștința justițiabililor prin publicare în format electronic pe website-ul www.baroul-timis.ro și se distribuie în același format tuturor Barourilor din România, organelor de conducere ale profesiei de avocat, precum și organelor judiciare/in­stanțelor de judecată din raza de activitate a Baroului Timiș.

La mulți ani Avocaților Europeni!


* Este extras din broșura „Baroul Timiș. Avocații în e-voluție. În ce fel poate transformarea digitală să îmbunătățească relația dintre cetățean și avocat”.

[1] Manualul Ziua Europeană a Avocaților 2017, 25 Octombrie 2017, Avocații și evoluția digitală. În ce fel poate transformarea digitală să îmbunătățească relația dintre cetățean și avocat, elaborat de CCBE.

[2] Autor Thierry Wickers, Președintele Comitetului privind viitorul profesiei de avocat și al serviciilor juridice din cadrul Consiliului Barourilor Europene.

[3] www.ccbe.eu.

[4] http://www.unbr.ro/in-vederea-organizarii-zilei-europene-a-avocatilor-din-25-octombrie-2017-publicam- manualul-ccbe-cu-indrumari-pentru-organizarea-de-evenimente-cu-tema-avocatii-si-evolutia-digitala-in-ce-fel/

Baroul Timiș. Avocații în e-voluție. În ce fel poate transformarea digitală să îmbunătățească relația dintre cetățean și avocat was last modified: octombrie 26th, 2017 by Sergiu I. Stănilă

Recomandări

Despre autor:

Sergiu I. Stănilă

Sergiu I. Stănilă

Este doctor în drept, lector universitar titular în cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității de Vest Timișoara, decanul Baroului Timiș și practician în insolvență.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter