Ca să poți să înveți Dreptul, trebuie să ai câteva calități

10 aug. 2016
12 voturi, medie: 3,00 din 512 voturi, medie: 3,00 din 512 voturi, medie: 3,00 din 512 voturi, medie: 3,00 din 512 voturi, medie: 3,00 din 5 (12 votes, average: 3,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 12034
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Universul Juridic: D-le profesor, este un moment important, o nouă generație de viitori juriști ai României au prins aripi astăzi, vor pleca în profesiile liberale. Cum priviți dumneavoastră această generație?

Valeriu Stoica: Se spune, nu de puține ori, că orice sfârșit e un nou început. Absolvirea facultății de Drept încheie o etapă importantă, poate cea mai frumoasă din viața unui jurist, dar după aceea urmează drumuri foarte grele. Însă pentru că suntem într-un moment de bucurie și de sărbătoare, să nu ne gândim acum la momentele grele care urmează, să ne gândim doar la faptul că în 4 ani de facultate absolvenții au dobândit cunoștințele necesare pentru a ști ce să facă în viitor.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Universul Juridic: D-le profesor, ce sfat ați da absolvenților dumneavoastră?

Valeriu Stoica: Să se gândească bine când își aleg drumul, să își găsească vocația, pentru că dacă își găsesc vocația, vor face profesia cu plăcere. O profesie făcută cu plăcere nu mai înseamnă muncă, înseamnă bucurie, înseamnă descoperire permanentă și înseamnă, în același timp, satisfacție pentru cei care într-un fel sau altul vor avea beneficiile activității judecătorilor, procurorilor, notarilor, consilierilor juridic, executorilor judecătorești ș.a.m.d. Important este ca fiecare absolvent să-și aleagă bine drumul și să facă profesia cu plăcere.

Universul Juridic: Dacă ar fi să ne gândim la copiii care vin din urmă, la tinerii care bat la porțile facultății, care vor da curând examen de admitere, ce sfaturi le-ați da dumneavoastră în calitate de dascăl important al acestei facultăți?

Valeriu Stoica: Să sperăm că alegerea facultății n-a fost întâmplătoare. Spuneam mai devreme că și absolvenții trebuie să se gândească foarte bine dacă și-au ales profesia cum trebuie, cu atât mai mult o asemenea reflecție e necesară pentru cei care încep acum facultatea. Ca să poți să înveți Dreptul, trebuie să ai câteva calități; prima: trebuie să ai logică; a doua, la fel de importantă ca prima: trebuie să știi foarte bine limba română; a treia: trebuie să ai rezistență la efort pe termen lung; și a patra: trebuie să-ți placă ideea de dreptate.

Universul Juridic: Sunteți unul dintre profesorii foarte iubiți în această facultate, am constatat acest lucru din interviurile pe care le-am luat studenților mai devreme. Mulți mi-au spus că cursul dumneavoastră este extraordinar. Care sunt lucrurile care credeți că îi influențează atât de mult și îi determină să își aleagă profesia de avocat? De ce credeți că au fost cuceriți de dumneavoastră?

Valeriu Stoica: Este răspunsul foarte simplu: Sfatul pe care l-am dat studenților, mai devreme, și absolvenților mi l-am dat și mie de multă vreme. Adică, dacă mi-am ales această profesie, dacă mi-am ales să fiu dascăl, atunci trebuie să fac lucrul cu pasiune, cu bucurie și trebuie să se vadă că ceea ce fac îmi place mie. Pentru că dacă îmi place mie, există șansa să transmit această bucurie și celor care mă ascultă.

 

Ca să poți să înveți Dreptul, trebuie să ai câteva calități was last modified: august 9th, 2016 by Valeriu Stoica

Abonează-te la newsletter