[UPDATE: Noul președinte] Camera Deputaţilor şi Senat. Numire în funcția de președinte al Curții de Conturi

11 oct. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 200

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 11 octombrie 2017: A fost ales noul președinte al Curții de Conturi

În data de 11 octombrie 2017, Plenul reunit al Parlamentului l-a numit, pe domnul Mihai Busuioc în funcția de președinte al Curții de Conturi pentru un mandat de nouă ani – anunță Agerpres.

Mihai Busuioc a fost numit în funcția de președinte al Curții de conturi cu 275 de voturi „pentru” și 95 „împotrivă” – informează News.ro.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Totodată, domnul Dan Lucian Vlădescu a fost votat în funcția de președinte al Autorității de Audit cu voturi 268 „pentru”, 102 voturi „împotrivă” – menționează Mediafax

Pentru poziția de vicepreședinte al Curții de Conturi a fost validat Nicu Marcu cu 270 voturi „pentru” și 100 „împotriva”, pentru un rest de mandat, iar pe aceeași poziție în cadrul Autorității de Audit, Florin Tunaru, 267 voturi „pentru” și 103 de voturi „împotrivă”.

De asemenea, plenul l-a mai validat în funcția de consilier de conturi pe domnul Aurel Dumitru – 267 voturi „pentru” și 103 de voturi „împotriva” – notează HotNews. 

Pentru numirea a încă doi consilieri de conturi urmează  fie declanșată o nouă procedură de numire, arată Agerpres.


Camera Deputaților și Senat. Numire în funcția de președinte al Curții de Conturi

Plenul Camerei Deputaților și Senatului se reunește, în data de 11 octombrie 2017, la ora 13:00 pentru a desemna noua conducere a Curții de Conturi.

Pentru președinția Curții a primit în data de 10 octombrie 2017 avizul favorabil al comisiilor de buget-finanțe, domnul Mihai Busuioc, actualul secretar general al Guvernului – anunță Mediafax.

Domnul Mihai Busuioc, secretarul general al Guvernului și fost secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltării. – menționează Adevărul. Ulterior, în aprilie, Busuioc a fost numit membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, fiind propus de către statul român, prin Ministerul Energiei – potrivit Digi24.

La audieri, domnul Mihai Busuioc a declarat că, în opinia sa, în cadrul Curții de Conturi ar trebui înființată o direcție cu rol de îndrumare a autorităților publice – conform Agerpres.

În acest sens, domnul Busuioc a obținut 18 voturi „pentru”, 10 „împotrivă” și o singura abținere – precizează HotNews.

De asemenea, au mai primit aviz pozitiv domnul Nicu Marcu, pentru funcția de vicepreședinte și Aurel Dumitru, pentru consilier de conturi, iar pentru funcția de președinte al Autorității de Audit a fost avizat pozitiv domnul Lucian Dan Vlădescu, în timp ce domnul Florin Tunaru a primit aviz pozitiv pentru postul de vicepreședinte al Autorității de Audit – arată și News.ro.

[UPDATE: Noul președinte] Camera Deputaților și Senat. Numire în funcția de președinte al Curții de Conturi was last modified: octombrie 11th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter