Consiliul Europei a lansat o nouă pagină web dedicată Cartei Sociale Europene

5 ian. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 645

Despre

  • Constituţia socială a Europei
  • Declarația domnului Giuseppe Palmisano, preşedintele Comitetului European pentru Drepturi Sociale

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, sărbătorită în data de 10 decembrie, Consiliul Europei a lansat o nouă pagină web dedicată Cartei Sociale Europene. Site-ul este disponibil în limba engleză și în limba franceză.

Carta Socială Europeană este tratatul Consiliului Europei care garantează drepturile fundamentale sociale și economice, completând astfel Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care vizează drepturile civile și politice. Carta Socială garantează un evantai larg de drepturi ale omului din viața cotidiană care se referă la angajare, locuință, sănătate, educație, protecție socială și bunăstare.

Aceasta a fost adoptată în 1961 și revizuită în 1996. Carta reprezintă o referință normativă pentru drepturile sociale pe întreg continentul european.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Carta pune accent pe protecția persoanelor vulnerabile cum sunt persoanele vârstnice, copiii, persoanele cu diazabilități și migranții. Ea impune ca beneficierea de aceste drepturi să se facă într-o modalitate nediscriminatorie.

Niciun alt instrument juridic la nivel pan-european nu oferă o protecție atât de vastă și completă a drepturilor sociale decât cea prevăzută de către Cartă, care servește de asemenea ca punct de referință pentru legislația Uniunii Europene, majoritatea drepturilor sociale din Carta Drepturilor Fundamentale a UE fiind bazate pe articolele relevante din Carta Socială Europeană a Consiliului Europei.

Carta este de asemenea considerată ca fiind Constituția socială a Europei și reprezintă un element esențial al arhitecturii drepturilor omului de pe continent.

Giuseppe Palmisano, președintele Comitetului European pentru Drepturi Sociale, a subliniat faptul că drepturile sociale și cele economice sunt strâns legate de drepturile civile și politice: „Drepturile sociale și cele economice garantate în Carta Socială Europeană, sunt în mod evident legate de drepturile civile și politice consacrate în Convenția Europeană a Drepturilor Omului. În Europa de astăzi, există o necesitate stringentă de a accentua în mod exclusiv aceste drepturi și, mai ales, de a evita o abordare restrânsă, conform căreia doar unele din ele ar fi considerate drepturi ale omului”.

Acest conținut este reflectat în principiile universalității, indivizibilității și interdependenței drepturilor fundamentale stabilite în 1948, în Declarația Universală a Drepturilor Omului și reiterate în Declarația de la Viena din 1993.

Ar putea fi subminată eficacitatea drepturilor fundamentale. Cum ar putea fi exercitate drepturile politice fără un acces eficient la sistemul de sănătate? Acesta este întregul sens al Comitetului European pentru Drepturi Sociale care supraveghează respectarea drepturilor sociale și economice în cele 47 de state ale Consiliului Europei”, a declarat Giuseppe Palmisano.

Sursa informației este Moldova Europeană (www.infoeuropa.md).

Consiliul Europei a lansat o nouă pagină web dedicată Cartei Sociale Europene was last modified: ianuarie 5th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter