CCR: Clarificări referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispoziţiilor art. 277 alin. (2) și (4) din Codul civil

30 iun. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 505

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului din data de 29 iunie 2017, Curtea Constituțională a României (CCR) face unele precizări privind unele informații apărute în mass-media precum că CCR ar fi amânat, din nou, soluționarea Dosarului nr. 78D/2016, având ca obiect excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 277 alin. (2) și (4) din Codul civil.

Astfel, se fac următoarele precizări:

– la data de 29 noiembrie 2016, CCR a dispus suspendarea cauzei și sesizarea CJUE cu o serie de întrebări preliminare, cauza fiind înregistrată pe rolul acestei Curți cu numărul C-673/16 Coman și alții;

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

– cauza rămâne suspendată până la primirea soluției pronunțate de instanța de la Luxemburg, sens în care Curtea stabilește termene intermediare de control, așa cum sunt cele acordate pentru datele de 30 martie, 27 iunie și 23 noiembrie 2017;

– aceste termene intermediare nu au semnificația unor amânări succesive a soluționării excepției de neconstituționalitate.

Sursa informației

CCR: Clarificări referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 277 alin. (2) și (4) din Codul civil was last modified: iunie 30th, 2017 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter