[UPDATE: CCR publică traducerile deciziilor privind O.U.G. nr. 13/2017] Conferința Internațională cu tema „Un sfert de secol de constituționalism”

20 mart. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 619

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 20 martie 2017: CCR publică traducerile deciziilor privind O.U.G. nr. 13/2017

Potrivit comunicatului din data de 17 martie 2017, având în vedere interesul manifestat de instituțiile membre ale Conferinței Curților Constituționale Europene și ale Conferinței Mondiale asupra Justiției Constituționale, în contextul apropriatei vizite la București a președinților instanțelor de contencios constituțional și instanțelor supreme reprezentate în aceste organisme, cu ocazia organizării Conferinței internaționale cu tema: „Un sfert de secol de constituționalism”, dedicată celei de-a 25-a aniversări de la înființare, Curtea Constituțională a României a distribuit traducerea în limba engleză a recentelor sale decizii pronunțate în exercitarea atribuțiilor prevăzute de art. 146 lit. e) din Constituție.

REMINDER! Ultima zi de înscrieri la Conferință

Astfel, au fost publicate traducerile deciziilor CCR privind O.U.G. nr. 13/2017, după cum urmează:

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

DECIZIA Nr. 63 din 8 februarie 2017 referitoare la cererile de soluționare a conflictelor juridice de natură constituțională dintre autoritatea executivă — Guvernul României, pe de o parte, și autoritatea legiuitoare — Parlamentul României, pe de altă parte, precum și dintre autoritatea executivă — Guvernul României, pe de o parte, și autoritatea judecătorească — Consiliul Superior al Magistraturii, pe de altă parte, cereri formulate de președintele Consiliului Superior al Magistraturii, respectiv de Președintele României, publicată în Monitorul Oficial nr. 145 din 27 februarie 2017;

👍Vezi conținutul deciziei

👍Vezi și: CCR a constatat că nu a existat conflict juridic între autorități în cazul emiterii O.U.G. nr. 13/2017. Principalele precizări

DECIZIA Nr. 68 din 27 februarie 2017 referitoare la cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Guvernul României și Ministerul Public — Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție, cerere formulată de președintele Senatului, publicată în Monitorul Oficial nr. 181 din 14 martie 2017.

👍Vezi conținutul deciziei: [UPDATE: Întâlnirea ministrului justiției cu procurorul general] CCR – Ancheta DNA privind emiterea O.U.G. nr. 13/2017 reprezintă conflict constituțional în raport cu Guvernul


Conferința Internațională cu tema „Un sfert de secol de constituționalism”

Curtea Constituțională a României are onoarea să celebreze, în acest an, 25 de ani de la înființare. Cu acest prilej, CCR întâmpină distinși oaspeți, președinți și judecători de curți constituționale, ai altor instanțe jurisdicționale și organisme internaționale din Europa, Africa, Asia și America de Nord, în cadrul unei Conferințe Internaționale cu tema „Un sfert de secol de constituționalism , ce va avea loc în București,  în zilele de 24 și 25 mai 2017, la Palatul Parlamentului, precum și la celelalte manifestări festive organizate după încheierea Conferinței.

Invitații pot opta pentru prezentarea unei lucrări scrise despre evoluția dreptului constituțional și a jurisprudenței constituționale proprii, sesiunile Conferinței fiind, în acest sens, orientative.

Expunerea va fi introdusă în programul Conferinței în funcție de numărul solicitărilor exprimate și a timpului disponibil, urmând ca toate lucrările să fie cuprinse în volumul destinat Conferinței, pe care îl veți primi ulterior editării, prin poștă.

Termen pentru comunicarea asupra intenției de participare: 20 martie 2017.

Termen pentru comunicarea titlului contribuției scrise: 20 martie 2017.

Termen pentru comunicarea  textului integral al contribuției scrise (în franceză sau engleză): 20 aprilie 2017.

CCR permite participanților prezentarea unei singure lucrări/delegații și menționează că este de preferat ca aceasta să nu depășească 10 pagini și să fie redactată cu font Times New Roman, 12, la 1,5 rânduri.

Sursa informației: CCR.

[UPDATE: CCR publică traducerile deciziilor privind O.U.G. nr. 13/2017] Conferința Internațională cu tema „Un sfert de secol de constituționalism” was last modified: martie 20th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter