Cea mai mare creştere salarială din UE

27 Iul 2017
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 295

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Presa de azi scrie despre întâlnirea ministrului justiției, Tudorel Toader, cu Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene.

Spre deosebire de alți miniștri ai justiției, pe care România i-a avut de-a lungul timpului, prof. Tudorel Toader acordă o atenție importantă comunicări, care de fapt este cheia unei percepției corecte a oficialilor europeni asupra justiției din România.

„Ministrul justiției, Tudorel Toader, a discutat miercuri, la Bruxelles, cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre evoluțiile recente cu privire la MCV și perspectivele acestuia, pachetul de legi referitoare la justiție, precum și perspectiva mai largă, strategică, a îmbunătățirii și adaptării legislației românești, subsumată obiectivelor clarității și predictibilității”, notează azi Agerpres.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

„Ministrul justiției a mai subliniat că abordarea reformelor este făcută cu o anumită cadență, ritm și ordine de precădere a unor măsuri pe termen scurt, mediu și lung. Între acestea se numără punerea în acord a codurilor penal și de procedură penală cu deciziile Curții Constituționale, transpunerea directivelor europene privind drepturile victimelor și confiscarea extinsă, modernizarea legilor sistemului judiciar pentru a îmbunătăți stabilitatea acestuia, transpunerea obligațiilor din decizia pilot a CEDO referitoare la condițiile de detenție, legislația privind executarea pedepselor, legea privind grațierea, evaluarea aplicării și funcționării noilor coduri”, se arată într-un comunicat al MJ, citat de Agerpres.

Ancheta parlamentară privind Alegerile prezidențiale din 2009 continuă. Agerpres redă o declarație recentă a deputatei PSD, Oana Florea, președinta comisiei, în legătură cu viitoarele dezbateri din comisie.

„Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 va trimite, miercuri (n.n ieri), o nouă scrisoare procurorului general Augustin Lazăr în care îi va solicita să pună la dispoziția comisiei copia dosarului referitor la acest scrutin”, a declarat pentru Agerpres deputatul PSD, Oana Florea, președinta comisiei.

Ieri vorbeam despre căutările Guvernului pentru consolidarea bugetului de stat. Guvernul a decis majorarea salariilor românilor printre cele mai mici salarii din UE. Majorările salariale pot provoca însă și o creștere a consumului, majorări de prețuri și creșterea inflației.

Willis Towers Watson a realizat recent un raport privind salarizarea la nivel global, despre care azi notează TVR.

„Salariații români obțin una dintre cele mai mari majorări medii în termeni reali a salariilor din Europa, însă creșterea inflației va influența negativ rata câștigurilor salariale în 2018, arată rezultatele unui studiu de specialitate, publicate miercuri”, se arată pe site-ul TVR.

„Conform Raportului de planificare a salariilor (Salary Budget Planning Report), efectuat la nivel global de Willis Towers Watson, anul acestaRomânia va înregistra o creștere medie a salariului de 4,5%. „Luând în considerare și rata inflației prognozată la 1,2%, țara noastră va avea o creștere salarială reală de 3,3%”, notează realizatorii studiului. (…) Același document subliniază că, în 2018, o prognoză mai ridicată a ratei inflației românești de 3% va afecta în mod negativ și creșterea nivelului mediu de salarizare la 4,6% care pare semnificativă. ‘Însă în termeni reali, vorbim de o creștere de 1,6%. Chiar și în aceste condiții, România va fi peste media UE de 0,9%’, comentează realizatorii cercetării”, mai arată TVR.

Rămânem în Actualitatea economică menționând că s-a perfectat una dintre tranzacțiile bancare anunțate în ultimele săptămâni de presa de specialitate.

„Banca Națională a Greciei a semnat un acord cu OTP Bank România pentru achiziționarea pachetului său de acțiuni deținute la Banca Românească, în valoare de 99,28%, finalizarea tranzacției urmând să aibă loc la începutul a anului viitor, a anunțat divizia din România a OTP Bank”, într-un comunicat de presă transmis, azi, Agerpres.

Termenul de intrare în vigoare a Legii privind procedura de insolvență pentru persoanele fizice va fi amânat pentru a treia oară, potrivit unui proiect de Ordonanță a Guvernului, adus în dezbatere publică de Ministerul Economiei.

Legea urma să intre în vigoare la 1 august 2017, însă termenul a fost amânat până la 1 ianuarie 2018. Despre acest subiect scrie astăzi News.ro.

„Termenul de intrare în vigoare prevăzut la art. 93 teza întâi din Legea nr. 151/2015 privind procedura insolvenței persoanelor fizice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 464 din 26 iunie 2015, se prorogă până la data de 1 ianuarie 2018”,  se arată proiectul de ordonanță propus de guvernul Tudose, după cum notează News.ro.

Cotidianul anunță azi și trecerea în rezervă a celui mai longeviv șef de servicii din România.

„Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de trecere în rezervă a șefului STS, generalul Marcel Opriș. Marcel Opriș era directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale de 12 ani. (…) Conform comunicatului Administrației prezidențiale, trecerea în rezervă a lui Opriș a fost făcută chiar la cererea acestuia. Președintele a semnat decretul la „propunerea directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale”, scrie Cotidianul.

În final, scriem despre filmul românesc, care ne-a obișnuit în ultimii ani cu numeroase selecții în festivaluri și premii internaționale.

„Proiectele „Mo” (România), de Radu Dragomir, și „Never Let It Go” (România – Bulgaria), de Paul Negoescu, au fost selectate între cele zece titluri care vor participa în programul Work in Progress, secțiune a CineLink din Festivalul de Film de la Sarajevo, care va avea loc în perioada 11 – 18 august”, ne anunță Cotidianul.

Seară frumoasă!

Cea mai mare creștere salarială din UE was last modified: iulie 27th, 2017 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter