Despre
- Decizia ÎCCJ (Complet Hp/P) nr. 5/2015
- Dezlegarea unor chestiuni de drept
- Art. 426 Cod procedură penală
Recomandări
-
Aprobarea programului de interes naţional în domeniul protecției drepturilor copilului pentru perioada 2017-2019 și alte acte normative (Sedință de Guvern)
-
OMECMA nr. 186/2011 pentru aprobarea Procedurii privind desemnarea organismelor de evaluare a conformităţii ce se notifică şi notificarea la Comisia Europeană şi celelalte state membre ale Uniunii Europene a organismelor desemnate – modificări (OME nr. 1129/2017)
-
Legea nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și campaniilor electorale – modificare (promulgată)
Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!
Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!
Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!
Decizia ÎCCJ (Complet DCD/P) nr. 5/2015
Prin Decizia nr. 5/2015, pronunțată în ședința din data de 4 martie 2015, ÎCCJ (Complet DCD/P) a admis sesizarea formulată de Tribunalul Dolj – Secția Penală și pentru Cauze cu Minori, în dosarul nr. 32177/215/2014 prin care se solicită pronunțarea unei hotărâri prealabile, în sensul „dacă hotărârea pronunțată în soluționarea căii de atac extraordinare prevăzute de art. 426 Cod procedură penală și împotriva unei sentințe pentru care nu este prevăzută de lege o cale de atac, poate fi supusă apelului, conform art. 432 alin. (4) Cod procedură penală”.
ÎCCJ a stabilit că hotărârea pronunțată în procedura examinării admisibilității în principiu a contestației în anulare, împotriva unei sentințe pentru care nu este prevăzută o cale de atac, nu poate fi supusă apelului.
Pentru mai multe detalii vizitați site-ul ÎCCJ.