Neconstituționalitate: Art. 374 („Aducerea la cunoştinţă a învinuirii, lămuriri şi cereri”) alin. (7) teza a doua Cod procedură penală

27 feb. 2015
4 voturi, medie: 4,75 din 54 voturi, medie: 4,75 din 54 voturi, medie: 4,75 din 54 voturi, medie: 4,75 din 54 voturi, medie: 4,75 din 5 (4 votes, average: 4,75 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 3262

Despre

  • Comunicat de presă
  • 26 februarie 2015
  • Excepție de neconstituționalitate
  • Art. 374 alin. (7) teza a doua C. pr. pen.

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Conform comunicatului de presă din data de 26 februarie 2015, Curtea Constituțională s-a reunit pentru a dezbate cu privire la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 374 („Aducerea la cunoștință a învinuirii, lămuriri și cereri”) alin. (7) teza a doua C. pr. pen.

Obiectul excepției de neconstituționalitate

Obiectul excepției de neconstituționalitate îl constituie dispozițiile art. 374 alin. (7) teza a doua C. pr. pen.

Vom prezenta, în continuare, respectivele dispoziții:

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Art. 374 alin. (7) prevede: „Probele administrate în cursul urmăririi penale și necontestate de către părți nu se readministrează în cursul cercetării judecătorești. Acestea sunt puse în dezbaterea contradictorie a părților și sunt avute în vedere de instanță la deliberare”.

 

Decizia Curții Constituționale

Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că soluția legislativă de excludere a procurorului de la dezbaterea contradictorie a probelor, cuprinsă în art. 374 alin. (7) teza a doua C. pr. pen., este neconstituțională.

 

Pentru mai multe detalii privind respectivul comunicat de presă, intrați pe site-ul Curții Constituționale (www.ccr.ro).

Neconstituționalitate: Art. 374 („Aducerea la cunoștință a învinuirii, lămuriri și cereri”) alin. (7) teza a doua Cod procedură penală was last modified: februarie 27th, 2015 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter