Neconstituționalitate: Art. 431 („Admiterea în principiu”) alin. (1) Cod procedură penală

15 iul. 2015
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1603

Despre

  • Ședința din 14 iulie 2015
  • Excepție de neconstituționalitate
  • Art. 431 alin. (1) din Codul de procedură penală

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Decizia CCRAct normativArticolSumar
D.C.C. pronunțată în ședința din 14 iulie 2015: neconstituționalitate
Cod procedură penalăArt. 431 alin. (1)Soluția legislativă potrivit căreia admisibilitatea în principiu a contestației în anulare se examinează de către instanță „fără citarea părților”

 

Potrivit comunicatului de presă publicat pe site-ul Curții Constituționale, în ședința din 14 iulie 2015, Curtea s-a întrunit pentru a dezbate cu privire la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 431 alin. (1) din Codul de procedură penală.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

 

Obiectul excepției de neconstituționalitate

Art. 431 („Admiterea în principiu”) alin. (1) Cod procedură penală

„Instanța examinează admisibilitatea în principiu, în camera de consiliu, fără citarea părților”.

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 14 iulie 2015

Prin Decizia pronunțată în ședința din 14 iulie 2015, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 431 alin. (1) din Codul de procedură penală și a constatat că soluția legislativă potrivit căreia admisibilitatea în principiu a contestației în anulare se examinează de către instanță „fără citarea părților” este neconstituțională.

 

Pentru a vedea respectivul comunicat de presă vizitați site-ul Curții Constituționale (www.ccr.ro).

Neconstituționalitate: Art. 431 („Admiterea în principiu”) alin. (1) Cod procedură penală was last modified: iulie 14th, 2015 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter