Codul penal: neconstituționalitate [art. 336 alin. (1)]

17 dec. 2014
5 voturi, medie: 5,00 din 55 voturi, medie: 5,00 din 55 voturi, medie: 5,00 din 55 voturi, medie: 5,00 din 55 voturi, medie: 5,00 din 5 (5 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2701

Despre

  • Excepție de neconstituționalitate
  • Art. 336 alin. (1) din NCP

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În ședința din data de 16.12.2014, Plenul Curții Constituționale s-a reunit, pentru a dezbate cu privire la mai multe excepții de neconstituționalitate, printre care și excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 336 [având denumirea marginală „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”] alin. (1) din Codul penal.

Ca urmare a deliberărilor, Curtea a admis excepția de neconstituționalitate și a decis faptul că sintagma „la momentul prelevării mostrele biologice” din cuprinsul dispozițiilor art. 336 alin. (1) din Codul penal este neconstituțională.

Articolul respectiv prevede următoarele: conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
Codul penal: neconstituționalitate [art. 336 alin. (1)] was last modified: decembrie 17th, 2014 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter