Codul rutier. Actualizat la 6 februarie 2017 – Modificări ale procedurii de obţinere a permisului auto

5 mart. 2017
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1761

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Prin Ordinul nr. 97/2015 al viceprim-ministrului, ministrului afacerilor interne a fost modificată procedura de obținere a permisului de conducere reglementată de Ordinul
nr. 268/2010 al ministrului administra
ției și internelor, cele mai importante modificări intrând în vigoare la data de 5 octombrie 2015[1]).

În urma modificării articolului 12 al Ordinului nr. 268/2010 se prevede mult mai clar ce se întâmplă în situația în care, după promovarea probei teoretice, nu se promovează proba practică.

Astfel, candidații declarați «respins» la proba practică pot fi programați pentru susținerea unei noi probe după o perioadă de cel puțin 15 zile, fără a mai fi nevoie de o nouă susținere a probei teoretice.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Conform modificărilor aduse legislației: „Calificativul «admis» la proba teoretică permite susținerea probei practice în perioada de valabilitate a cursului de pregătire teoretică și practică”.

Totuși, prezentarea la noua probă este condiționată de achitarea taxei de examinare și de prezentarea dovezii care atestă efectuarea a cel puțin 6 ore suplimentare de pregătire practică într-o școală de conducători auto autorizată.

În ceea ce privește candidații respinși la proba teoretică, aceștia o pot susține din nou numai după o perioadă de cel puțin 15 zile și după achitarea unei noi taxe de examinare.

Persoanele al căror permis de conducere a fost anulat în urma unei hotărâri penale definitive de condamnare pentru o infracțiune la regimul rutier pot să susțină un nou examen fără a fi necesară parcurgerea unui nou curs de teorie și practică rutieră.

În situația în care aceștia obțin calificativul „admis” la proba teoretică, au la dispoziție un an pentru a promova și proba practică.

Comandă lucrarea „Codul rutier. Actualizat la 6 februarie 2017”


[1]) Celelalte modificări au intrat în vigoare la 31 decembrie 2015.
Codul rutier. Actualizat la 6 februarie 2017 – Modificări ale procedurii de obținere a permisului auto was last modified: martie 3rd, 2017 by Mircea Ursuța

Recomandări

Despre autor:

Mircea Ursuța

Mircea Ursuța

Este doctor în drept, lector la Facultatea de Drept a Universității din Oradea, lector la Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, arbitru în cadrul Curții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a Județului Bihor și consilier al Baroului Bihor din 2011.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter