Dacă ar fi să mă mai înscriu încă o dată la facultate, cu siguranță aș alege din nou Facultatea de Drept

22 Noi 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 470

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: Stăm de vorbă la ELSA Iași cu Cosmin Mureș, student în anul 4. Cosmin, o să te rog să te prezinți, să prezinți poziția pe care o ocupi în ELSA filiala Iași.

Cosmin Mureș: Bună ziua, numele meu este Mureș Cosmin, sunt student în anul 4 la Facultatea de Drept a Universității Al. I. Cuza și membru al asociației ELSA. În momentul de față sunt pe funcția de director PR, iar anul trecut am fost director IT.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Nicolae Cîrstea: Ce presupune activitatea asta în zona PR-ului?

Cosmin Mureș: Activitatea PR-ului în această asociație, probabil și la modul general, se ocupă cu încheierea cu partenerii media a unor legături. Și mă ocup de promovare, alături de departamentul marketing, vicepreședintele și membrii acestui departament, pe site-urile de socializare unde asociația noastră are puncte de interes.

Nicolae Cîrstea: Cu ce te ajută pe tine faptul că ești implicat în această organizație?

Cosmin Mureș: Inițial nu am vrut să mă implic atât de mult, am vrut pur și simplu să fac voluntariat. Apoi, după ce am intrat în această asociație și am văzut oamenii cu care ai ocazia să lucrezi și activitatea cu care se ocupă aceștia, mi-a plăcut și mi-am dorit să fac mai mult decât atât. În felul acesta anul trecut am intrat în biroul de conducere al asociației și având în vedere că acum sunt în ultimul an, am vrut să continui acest lucru.

Nicolae Cîrstea: Știu că ELSA are și aceste schimburi, la nivel de filiale, cu alte filiale din țară. Ai fost implicat în deplasări la alți colegi din interiorul ELSA România?

Cosmin Mureș: Raportat la interiorul ELSA România, chiar în momentul de față se desfășoară un proiect – study-visit cu grupul local, ELSA Tg. Mureș, unde 4 sau 5 colegi de-ai noștri sunt plecați și urmează, în zilele următoare, să vină și cei din Tg. Mureș încoace. Și se mai organizează și la nivel internațional study-visit-uri și anul trecut au fost două organizate la Bruxelles – 25 de locuri pe primul semestru și 25 pe cel de-al doilea.

Nicolae Cîrstea: Având în vedere că suntem în anul 4, te-ai hotărât către ce profesie te îndrepți, către ce examen ai de dat după absolvirea facultății?

Cosmin Mureș: Personal îmi doresc să promovez examenul în barou. Dar orice domeniu juridic cred că pentru început ar fi OK.

Nicolae Cîrstea: Privind în urmă, care a fost cea mai dificilă materie din Facultatea de Drept. Sau urmează?

Cosmin Mureș: Cred că cea mai dificilă materie a trecut – Drept financiar –, în anul 2, semestrul 2. Mie mi s-a părut cel mai dificil. Probabil nu tuturor colegilor mei, dar depinde, cred, și de înclinațiile pe care le avem noi, ca oameni.

Nicolae Cîrstea: Cel mai iubit profesor?

Cosmin Mureș: Nu pot să mă exprim, pentru că sunt foarte mulți care-mi plac și nu am făcut un top al lor. Nu are cum să nu-ți placă un profesor aici, pentru că majoritatea dintre ei își dau foarte mult interes și se vede lucrul ăsta prin activitatea pe care o desfășoară ei cu noi.

Nicolae Cîrstea: Cea mai iubită materie?

Cosmin Mureș: Îmi place și Civilul, și Penalul, și procedurile mi se par interesante… Nu știu ce să spun.

Nicolae Cîrstea: După acești patru ani, consideri că alegerea facultății de Drept a fost cea mai bună pentru tine sau nu?

Cosmin Mureș: Chiar am repetat asta unor prieteni, de foarte multe ori – cred că s-au plictisit de mine –, că dacă ar fi să mă mai înscriu încă o dată la facultate, cu siguranță aș alege din nou Facultatea de Drept.

Nicolae Cîrstea: Cosmin, îți mulțumesc. Succes în etapele viitoare, în examenele care vin și în viață, după terminarea facultății.

👍Vezi și: Zilele Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași 2016

👍Vezi și: Maratonul Facultăților de Drept

*Interviul realizat în cadrul seriei Maratonul Facultăților de Drept, ediția a II-a.

Dacă ar fi să mă mai înscriu încă o dată la facultate, cu siguranță aș alege din nou Facultatea de Drept was last modified: noiembrie 23rd, 2016 by Cosmin Mureș

Recomandări

Despre autor:

Cosmin Mureș

Cosmin Mureș

Este student în anul IV la Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și director PR în cadrul ELSA.

Abonează-te la newsletter