Concurs pentru ocuparea funcției de președinte al Secției a II-a civile a ÎCCJ

3 Oct 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 286

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Începând cu data de 30 septembrie 2016 se pot depune candidaturi pentru funcția de președinte al Secției a II – a civile a Înaltei Curți de Casație și Justiție, anunță curtea supremă.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit calendarul estimativ pentru procedura de ocupare a respectivei funcții, astfel:

 • 30 septembrie – publicarea pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii și a instanței supreme a anunțului privind declanșarea procedurii de depunere de candidaturi pentru ocuparea funcției de președinte al Secției a 11-a civile a înaltei Curți de Casație și Justiție;
 • 3 octombrie – 2 noiembrie 2016 – depunerea candidaturilor la Consiliul Superior al Magistraturii:
 • 3-21 noiembrie 2016 – verificarea, de către Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, dacă judecătorii care și-au depus candidaturi au tăcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 sau au colaborat cu acestea și comunicarea rezultatului verificării:
 • 14 noiembrie 2016 – publicarea pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii a proiectelor de candidatură;
 • 3-21 noiembrie 2016 – verificarea, de către Direcția resurse umane și organizare, a înscrisurilor depuse la dosarele de candidatură și solicitarea completării acestora, după caz;
 • 22 – 25 noiembrie 2016 – elaborarea Notei Direcției resurse umane și organizare de prezentare a candidaturilor și a documentelor atașate în susținerea acestora;
 • 28 noiembrie – 9 decembrie 2016 – analizarea candidaturilor de către Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii și formularea propunerilor de numire în funcția de președinte al președinte al Secției a II-a civile a înaltei Curți de Casație și Justiție.

Candidatura va cuprinde:

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
 • manifestarea expresă de voință a candidatului de a participa la procedura stabilită de lege pentru ocuparea unei funcții de conducere;
 • declarațiile prevăzute în art. 48 alin. (10)-(11) din lege, din care să rezulte dacă judecătorul a făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 sau a colaborat cu acestea, precum și dacă are un interes personal, ce influențează sau ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate și imparțialitate a atribuțiilor prevăzute de lege.

La candidatură se atașează și următoarele categorii de documente:

 • proiect privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care candidează;
 • curriculum vitae;
 • înscrisuri și alte documente pe care candidatul le consideră relevante în susținerea candidaturii (diplome, certificate, atestate, date privind activitatea didactică și de cercetare științifică, cu referiri la lucrările elaborate și publicate, etc.).

Potrivit legii, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție care au funcționat la această instanță cel puțin 2 ani își pot depune candidaturile pentru funcțiile de conducere vacante de la instanța supremă la Consiliul Superior al Magistraturii, în termen de 30 de zile de la data la care acestea au devenii vacante. În cazul în care funcțiile de conducere devin vacante ca urmare a expirării mandatului, candidatura se depune cu cel puțin 30 de zile înainte de expirarea mandatului, dar nu mai devreme de 60 de zile până la momentul în care funcția urmează a se vacanta.

Sursa informației

Concurs pentru ocuparea funcției de președinte al Secției a II-a civile a ÎCCJ was last modified: octombrie 3rd, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter