[UPDATE: Câștigătorii concursului – Lavinia Cazacu și Anca Bădescu] ASD. Concursul de negocieri simulate ,,Teodora Tudose” – Ediţia a II-a, 2017

12 ian. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 813

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 12 ianuarie 2018: Câștigătorii concursului – Lavinia Cazacu și Anca Bădescu

În perioada noiembrie 2017 – ianuarie 2018 a avut loc cea de-a doua ediție a Concursului de negocieri simulate „Teodora Tudose”, organizat de PeliFilip în parteneriat cu Asociația Studenților în Drept.

„Dincolo de beneficiile inerente oricărui concurs și provocării de a ieși din zona de confort, Concursul de negocieri simulate răspunde unei nevoi reale de instruire în aria dezvoltării abilităților personale și sociale. Abilitatea de a fi un bun negociator reprezintă o astfel de abilitate socială cu care nu toți ne naștem, dar pe care o putem dezvolta dacă avem deschiderea și oportunitatea să o facem. Ne-am bucurat să avem și la această ediție concurenți bine pregătiți si foarte creativi, invitați din mediul de afaceri care au interacționat cu candidații și, la final, negocieri reușite”, spune Gianina Găvănescu, Senior Associate PeliFilip și coordonatoarea concursului.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

„Ne bucurăm că cea de-a doua ediție a Concursului de negocieri simulate a avut un mare succes. Anul acesta, concursul a purtat numele Teodorei Tudose, cea care ne-a fost colegă și care, din cauza unor probleme de sănătate, nu a apucat să vadă finalizată prima ediție. Acesta a fost unul dintre motivele care ne-a determinat să ne dorim și mai mult ca totul să iasă perfect. Și sperăm noi ca asa a fost. Sperăm ca, împreună cu PeliFilip, să organizam în continuare evenimente care să se bucure de un succes cel puțin la fel de mare”, spune Andrada Tudor, director general ASD.

Competiția s-a adresat studenților din anul III la Facultatea de Drept și a presupus mai multe etape, printre care un test de cunoștințe juridice, selectarea semifinaliștilor și, în final, sesiunile de negociere.

Cele 6 echipe care au trecut de faza preselecțiilor au participat la un training de negociere susținut de către avocații PeliFilip.

Semifinalele au constat în 3 ședințe de negociere, în urma cărora au fost desemnate 2 echipe câștigătoare. Negocierile s-au desfășurat pe baza unei spețe inspirate dintr-o tranzacție reală care s-a încheiat cu succes la sfârșitul anului 2017.

Finala s-a desfășurat între cea mai bună echipă de avocați ai cumpărătorului, formată din studentele Lavinia Cazacu și Anca Bădescu și cea mai bună echipă de avocați ai vânzătorului, formată din studentele Popa Noemi și Ioana Anton.

Câștigătoare a fost declarată echipa cumpărătorului, astfel că tranzacția negociată de Lavinia Cazacu și Anca Bădescu a fost considerată cea mai bună de către juriul format din avocații PeliFilip – Monica Stătescu, Mădălina Fildan și Gianina Găvănescu.


ASD. Concursul de negocieri simulate ,,Teodora Tudose” – Ediția a II-a, 2017

Asociația Studenților în Drept și Casa de Avocatură PeliFilip îi invită din nou pe studenții de anul al III-lea să se alăture unei experiențe inedite în urma căreia vor dobândi abilitățile necesare unui bun negociator, și anume la cea de-a doua ediție a Concursului de negocieri simulate, care poartă de această dată numele unei dragi studente, Teodora Tudose, care nu a avut șansa să își vadă proiectul de suflet realizat.

Gianina Găvănescu, senior associate la Casa de Avocatură PeliFilip și coordonator al proiectului din partea acesteia, încurajează studenții să se înscrie la Concursul de negocieri simulate, așteptând cu drag candidați cât mai entuziasmați și mai bine pregătiți.

1. După experiența de la prima ediție a Concursului de negocieri simulate, cum ai descrie evenimentul?

E un proiect în care noi, echipa de organizatori din cadrul PeliFilip am pus foarte, foarte mult suflet. Ne-am bucurat așadar să vedem cât de bine a fost recepționat de studenți, mai ales că puține astfel de evenimente vin dinspre zona avocaturii de consultanță.

Încă de la prima ediție, am avut parte de candidați valoroși și implicați care au tratat cu multă atenție toate etapele concursului. Se spune că negocierile sunt reușite atunci când, după finalizarea acestora, părțile se despart în astfel de termeni încât sunt dornice sa se așeze din nou la masa negocierilor pentru oportunități viitoare. Pe acest criteriu, ca observator și membru al juriului, pot confirma că etapele de negociere propriu-zise din cadrul concursului ne-au depășit așteptările. Dupa ce și-au învins emoțiile cu tact, respect și atenție la priorități, negociatorii noștri au reușit să atingă acel punct culminant dincolo de care negocierea devine o plăcere și o artă… Și cred că au rămas deschiși să negocieze în viitor, poate chiar în ocazii reale.

2. Dacă ai fi fost student în anul al III-lea, te-ai fi înscris?

Da, fără rezerve! Din păcate nu am avut această oportunitate.

3. Ce beneficii consideri că aduce un astfel de concurs studenților?

Dincolo de beneficiile inerente oricărui concurs și provocări de a iesi din zona de confort, Concursul de negocieri simulate răspunde unei nevoi reale de instruire în aria dezvoltării abilităților personale și sociale („soft skills”). Abilitatea de a fi un bun negociator reprezintă o astfel de abilitate personală/socială cu care nu toți ne naștem, dar pe care o putem dezvolta dacă avem deschiderea și oportunitatea să o facem.

Concursul nostru creează tocmai această oportunitate valoroasă pentru candidați, nu doar de a negocia spețe inspirate din realitate, dar și de a fi instruiți de avocați cu multă experiență, primind feedback particularizat în vederea îmbunătățirii performanței lor.

Participanții vor avea, de asemenea, această șansă inedită de a negocia într-un cadru cât se poate de real, în sălile noastre de negociere în care s-au negociat mandate de top pentru piața românească.

Este, de asemenea, și o ocazie de a veni în contact direct cu avocatura de consultanță. Nu mai spun de beneficiul de a ne cunoaște echipa noastră de voluntari pasionați de drept și dedicați, dar foarte, foarte cool totodata.

4. Ce așteptări ai de la această ediție?

Noi tratăm acest proiect raportat la standardul de excelență pe care îl aplicăm tuturor proiectelor noastre și pe care l-am aplicat și primei ediții. Sunt convinsă însă că ediția de anul acesta o va depăși pe cea de anul trecut. Suntem în faza de construcție și ne va ajuta experiența proiectului, notorietatea dobândită și formatul deja creat.

În plus, pentru că ne dorim ca experiența Concursului să fie cât mai apropiată de una reală, anul acesta ne propunem să avem invitați surpriză chiar din mediul de afaceri, care să interacționeze direct cu candidații noștri.

Ma aștept așadar să avem negocieri reușite și îi așteptăm cu drag pe candidați!

[UPDATE: Câștigătorii concursului – Lavinia Cazacu și Anca Bădescu] ASD. Concursul de negocieri simulate ,,Teodora Tudose” – Ediția a II-a, 2017 was last modified: ianuarie 12th, 2018 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter