Conferință [Live text și galerie foto] Conferința „Admitere INM și Barou”

1987       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[Live text și galerie foto] Conferința „Admitere INM și Barou” 📅 19 - 20 mai 2016 Iași [Live text și galerie foto] Conferința „Admitere INM și Barou”

Data 19 - 20 mai 2016
Locația Amfiteatrul I(1)- ,,Paul Demetrescu”

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 20 mai 2016: Live text și galerie foto

Ziua a doua a Conferinței „Admitere INM și Barou”

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Ziua a doua a Conferinței „Admitere INM și Barou” debutează cu un discurs energic și aplicat al decanului Baroului Iași, domnul avocat Marius Striblea. Un discurs mobilizator, un discurs în care îndrumările au fost omniprezente și pe care studenții l-au apreciat în mod deosebit. Alături de domnia sa, la prezidiu sunt prezenți colegi avocați ai domniei sale, domnul av. Liviu Bran, lect. univ. dr. av. Dan Constantin Mâță și domnul av. Marius Brănici.

Studenții au astfel ocazia nu numai să audieze cele mai importante autorități ale Iașiului în materie avocațială, dar și să interacționeze, să-și clarifice diverse aspecte legate de profesie, dar mai ales de examenul de admitere în profesie.

Inițiativa acestei întâlniri își regăsește în această întâlnire organizată pe parcursul a două zile cele mai bune rezultate și corolar necesar pentru alegerea profesiei actualilor studenți și viitorilor candidați în profesiile juridice.

Update 19 mai 2016: Live text și galerie foto

START al conferinței „Admitere INM și Barou”!

Doamna judecător Octavia Spineanu Matei, doamna judecător Camelia Toader și doamna judecător Beatrice Ramașcanu în calitate de invitați, alături de gazdele lect. univ. dr. Septimiu Panainte (prodecan) și prof. univ. dr. Gheorghe Durac vin în fața a peste 250 de studenți dornici să aprofundeze chestiunile arzătoare privind admiterea la INM și Barou.

Domnul Septimiu Panainte, Prodecan al Facultății de Drept, în calitate de gazdă, a deschis această manifestare organizată de ELSA IAȘI și Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Prezența este extrem de consistentă, semn că era așteptată și necesară.

Manifestarea, desfășurată pe parcursul a două zile, are în vedere, în prima zi, aprofundarea chestiunilor legate de examenul de admitere la INM iar, în a doua zi, aprofundarea chestiunilor legate de admiterea la Barou.

După mulțumirile adresate invitaților pentru participarea la aceasta conferință, după chestiunile introductive și stabilirea reperelor pentru cele doua zile de discuții, domnia sa a dat cuvântul Doamnei Camelia Toader – invitatul surpriză al acestei prime zi a conferinței.

Doamna Camelia Toader s-a bucurat să fie împreună cu o fosta colegă de la ÎCCJ, doamna judecător Octavia Spineanu Matei, la acest eveniment, împărtășind participanților câteva gânduri despre profesie și despre această manifestare. Pe parcursul primei părți a avut câteva intervenții, subliniind că și-a dorit să devină judecător de la 14 ani. Domnia sa a accentuat ideea unei culturi bogate, unor lecturi și a unei pregătiri temeinice pentru a putea face față acestui examen.


Eveniment promovat și susținut de Universul Juridic!

În perioada 19-20 mai 2016 la Iași, Facultatea de Drept din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași, în parteneriat cu asociația ELSA Iași organizează Conferința pentru Admitere INM și Barou ce se va desfășura pe parcursul a două zile, în amfiteatrul Paul Demetrescu.

Conferința „Admitere INM și Barou” este un proiect al Grupului de Inițiativă al studenților Facultății de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, realizat în parteneriat cu ELSA Iași. Având ca trăsături definitorii inovația și flexibilitatea tematică, prin intermediul acestui proiect, organizatorii urmăresc să aducă în discuție controversata temă a admiterii la INM, respectiv Barou. Astfel, într-un mediu formal și într-un cerc de persoane renumite, studentul va fi liber să își expună punctul de vedere, temerile și curiozitățile legate de primul său examen important.

Evenimentul va fi deschis de către domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector al Universității „Al. I. Cuza” din Iași, judecător în cadrul CCR, urmând ca invitații să trateze în prima zi subiectul accederii în profesiile juridice: avocat, judecător, procuror. Printre aceștia menționăm pe doamna judecător Octavia Spineanu Matei, director al Institutului Național al Magistraturii, doamna judecător Ramașcanu Beatrice, formator al Departamentul de Formare al Formatorilor, doamna judecător Garofil Ana-Maria, director adjunct al Institutului Național al Magistraturii, domnul prof. univ. dr. Durac Gheorghe, profesor în cadrul Facultății de Drept și membru în Comisia de examinare pentru susținerea interviului, respectiv domnul judecător Mihail Udroiu ce a făcut parte din Comisia de elaborare a subiectelor în anii anteriori.

Cea de a doua zi este dedicată examenului de admitere în Barou, având ca invitați pe domnul av. dr. Marius Sebastian Striblea, Decan al Baroului Iași, domnul av. Tudor Duca, prodecan al Baroului Iași, doamna av. dr. Alina Gentimir și domnul av. Marius Brănici, formatori în cadrul INPPA Iași.

Temele abordate vor pune accent pe admiterea în profesie, controverse și dificultăți, relevanța practicii în timpul studiilor academice, competențe specifice profesiei, provocările profesiei în sistemul de drept, metode de învățare eficientă. Astfel, studenții vor putea intra în contact cu persoanele cele mai abilitate să ofere informații prețioase oricărui aspirant în profesiile juridice, discuțiile putând fi purtate și liber, nu numai într-o manieră formală, în cadrul sesiunii de networking ce se va desfășura în timpul pauzei de cafea.

Pe parcursul celor două zile, participanții vor avea ca punct de plecare probele ce vor fi susținute în cadrul concursului de admitere în INM, cunoștințe juridice, raționament logic și interviu. În privința examenului de admitere în cadrul Baroului, pe lângă disciplinele de specialitate, se va trata și disciplina Organizarea și exercitarea profesiei de avocat.

În decurs de două zile vor fi așteptați peste 500 de participanți pentru a lua contact direct cu singurul eveniment care îi pune față în față pe studenți cu persoanele care stabilesc tematica și modul de desfășurare al examenelor, așadar considerăm că este o oportunitate foarte bună pentru cei interesați.

 

Pentru a participa, vă rugăm să completați următorul formular.

Sursa informației

[Live text și galerie foto] Conferința „Admitere INM și Barou” was last modified: mai 23rd, 2016 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter