Conferința de drept fiscal „Cluj Tax Forum” – Cluj-Napoca, 19 februarie 2016

1476       1
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Vineri, 19 februarie 2016

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Cluj-Napoca

Grand Hotel Napoca (sala Atena)

Lect. univ. dr. Cosmin Flavius Costaș

și

conf. univ. dr. Ciprian Păun

Conferința de drept fiscal Cluj Tax Forum se va desfășura în data de 19 februarie 2016 la Grand Hotel Napoca din Cluj-Napoca, fiind organizată sub auspiciile Facultății de Drept și a Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Organizatorii conferinței sunt lect. univ. dr. Cosmin Flavius Costaș (Facultatea de Drept) și conf. univ. dr. Ciprian Păun (Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor).

Conferința are drept obiectiv principal inițierea unor discuții cu privire la probleme actuale și stringente de drept fiscal, în contextul augmentării contenciosului fiscal și a creșterii complexității cauzelor fiscale, respectiv în contextul creat de intrarea în vigoare, la 1 ianuarie 2016, a unui nou Cod fiscal și a unui nou Cod de procedură fiscală.

De asemenea, obiectivul conferinței este acela de a asigura o pregătire profesională superioară pentru avocații din România – care reprezintă principalul grup-țintă al evenimentului – în materie fiscală. Vor fi abordate, în context, inclusiv probleme care țin de fiscalitatea profesiilor liberale, în ideea că forumul de discuții astfel creat ar putea conduce inclusiv la formularea unor propuneri concrete pentru îmbunătățirea legislației fiscale.

Organizatorii conferinței își propun să selecteze teme de discuție actuale și să asigure participarea, la lucrările conferinței, a unor specialiști în materie fiscală (cadre didactice universitare, avocați cu experiență în domeniul fiscal, judecători ai secțiilor de contencios fiscal din cadrul instanțelor naționale, judecători ai unor instanțe din străinătate, experți ai instituțiilor Uniunii Europene), care să poată împărtăși experiența lor cu confrații avocați. În plus, structura conferinței permite dezbaterea temelor propuse și oferă un prilej de socializare pentru avocații participanți, în scopul continuării, într-un cadru informal, a acestor dezbateri.

Conferința are un comitet științific și își propune publicarea integrală a comunicărilor științifice într-un număr special al revistei Tax Magazine dedicat acestui eveniment. Comitetul științific al conferinței Cluj Tax Forum este compus din: lect. univ. dr. Cosmin Flavius Costaș; conf. univ. dr. Ciprian Păun; prof. univ. dr. Radu Bufan; prof. univ. dr. Mircea Ștefan Minea.

Cu ocazia conferinței vor fi prezentate, cu ajutorul editurilor juridice prezente la eveniment, cele mai noi apariții în domeniul fiscal (noile coduri comentate și adnotate, cursuri de drept fiscal și procedură fiscală, culegeri de legislație și jurisprudență).

De asemenea, organizatorii conferinței își propun să permanentizeze în timp acest eveniment și să inițieze dezvoltarea unei rețele de comunicare între avocați pe teme de drept fiscal.

Conferința va avea un număr de maxim 250 participanți (inclusiv invitați din mediul universitar și reprezentanți ai sponsorilor conferinței).

Rezervările pentru participarea la conferință se fac prin intermediul unui Event Organizer al conferinței, societatea Royal Events SRL din Cluj-Napoca. Event Organizer-ul gestionează procedura de înscriere la conferință, încasează taxa de participare la conferință și poate asigura asistență turistică pentru transport/cazare, pentru participanții externi. Date contact: Royal Events SRL, Str. Napoca, nr. 5, ap. 2, Cluj-Napoca, județul Cluj; telefon: 0264.591359, 0733.027031; e-mail: [email protected].

Taxa de participare este de 150 RON și se achită în contul deschis pentru societatea Royal Events SRL la ING Bank NV Amsterdam -Sucursala București, cont bancar R014 INGB 0000 9999 0169 1466, cu mențiunea „Taxă participare Cluj Tax Forum 19.02.2016”. Taxa de participare permite accesul la toate lucrările conferinței și acoperă masa de prânz și degustarea de vin de la finalul conferinței.

Conferința este acreditată de Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților. Pe baza listei de participare semnate, participanților avocați li se vor acorda puncte de pregătire profesională.

Program

Sesiunea de dimineață:

8:15-9:00 Primirea participanților

9:00-9:15 Deschiderea lucrărilor conferinței

9:15-9:45 Prezentare apariții editoriale recente în materie fiscală (Editura Solomon)

9:45-10:15 Luisiana Dobrinescu (avocat, Baroul București): Inspecția fiscală 2016. Noi reguli și noi controverse

10:15-10:45 Radu Bufan (Facultatea de Drept, Universitatea de Vest Timișoara/Universitatea București): Aplicarea abuzivă a regulilor anti-abuz

10:45-11:00 Q &A. Dezbateri

11:00-11:30 Coffee break (moment susținut de Donuterie)

11:30-12:00 Ciprian Păun (Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca; avocat Baroul Cluj): Impozitarea veniturilor avocaților. Exerciții de imaginație contabilă și limitări jurisprudențial-administrative

12:00-12:30 Sergiu Golub (Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca): False creanțe fiscale în procedura insolventei

12:30-12:45 Q &A. Dezbateri

12:45-13:15 Prezentare apariții editoriale recente în materie fiscală (Editura Universul Juridic)

13:15-15:00 Masa de prânz (sala Roma)

Sesiunea de după-amiază:

15:00-15:30 Vladimir Marinescu (avocat, Baroul Timiș): Salvgardarea principiului certitudinii impunerii în tranzacțiile intracomunitare

15:30-16:00 Tudor Vidrean-Căpușan (avocat, Baroul Arad): Colectarea, transmiterea și utilizarea datelor personale în cadrul controalelor fiscale

16:00-16:15 Q &A. Dezbateri

16:15-16:45 Cosmin Flavius Costaș (Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca; avocat): Arhitectura juridică a unui nou proces fiscal

16:45-17:15 Q &A. Dezbateri și concluzii ale conferinței de drept fiscal

17:15-17:30 A fi la modă sau a avea stil? by Gina Butiuc

17:30-19:00 In vino veritas. Socializare post-conferință la un pahar de vin (moment susținut de Crama Noastră & sommelier Delia Banga)

Sursa informației este Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai (www.law.ubbcluj.ro).

Conferința de drept fiscal „Cluj Tax Forum” – Cluj-Napoca, 19 februarie 2016 was last modified: martie 9th, 2016 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter