Conferință Conferința „Dialogul autorităţii judecătoreşti din România cu celelalte autorităţi ale statului în consolidarea statului de drept – Realităţi şi perspective”

1083       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Conferința „Dialogul autorităţii judecătoreşti din România cu celelalte autorităţi ale statului în consolidarea statului de drept – Realităţi şi perspective” 📅 10 iunie 2016 București Conferința „Dialogul autorităţii judecătoreşti din România cu celelalte autorităţi ale statului în consolidarea statului de drept – Realităţi şi perspective”

Data 10 iunie 2016
Locația Facultatea de Drept a Universității din București, Sala Stoicescu

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Vineri, 10 iunie 2016, Sala Constantin Stoicescu a Facultății de Drept a Universității din București a găzduit conferința cu tema “Dialogul autorității judecătorești din România cu celelalte autorități ale statului în consolidarea statului de drept. Realități și perspective”. Evenimentul a fost organizat de doamna jud. dr. Rodica Aida Popa, reprezentant al României la Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni și judecător al Secției penale a Înaltei Curți de Casație și Justiție, împreună cu Editura Universul Juridic și Societatea de Științe Juridice, cu sprijinul Facultății de Drept a Universității din București.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Conferința s-a bucurat de participarea doamnei jud. dr. Rodica Aida Popa (Înalta Curte de Casație și Justiție), a domnilor prof. univ. dr. Ștefan Deaconu (Președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCIR), lector univ. dr. Bogdan Dima (cadru didactic al Facultății de Drept a Universității din București), doamna jud. Dana Gârbovan (Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România), precum și doamna prof. univ. dr. Bianca Selejan-Guțan.

Dintre subiectele abordate in cadrul discuțiilor amintim “Dialogul între autoritatea judecătorească și autoritățile legislativă și executivă în România, model al consolidării statului de drept”, “Dialogul dintre autoritatea judecătorească și Curtea Constituțională – componentă esențială a statului de drept”, “Principiul loialității constituționale și raporturile dintre cele trei autorități ale statului”, “Autoritatea puterii judecătorești”, dar și “Modul de recrutare al judecătorilor – condiție necesară pentru asigurarea independenței și imparțialității justiției”.

Conferința a avut un caracter interactiv, cei prezenți în sală fiind extrem de interesați de subiectele puse în discuție.Jud. dr. Rodica Aida Popa, reprezentant al României la Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni și judecător al Secției penale a Înaltei Curți de Casație și Justiție, împreună cu Editura Universul Juridic și Societatea de Științe Juridice, cu sprijinul Facultății de Drept a Universității din București, organizează conferința

Dialogul autorității judecătorești din România cu celelalte autorități ale statului în consolidarea statului de drept

Realități și perspective

Conferința va fi transmisă LIVE pe www.UNIVERSULJURIDIC.ro și pe www.JURIDICE.ro.

Evenimentul va avea loc la Facultatea de Drept a Universității din București, Sala Stoicescu, în data de 10 iunie 2016, orele 10:00-13:00.

Moderator și speaker
– Jud. dr. Rodica Aida Popa, Înalta Curte de Casație și Justiție, reprezentantul României la CCJE

Speakeri (ordine alfabetică)
– Prof. univ. dr. Ștefan Deaconu
– Lector univ. dr. Bogdan Dima
– Prof. univ. dr. Bianca Selejan-Guțan
Speakeri în curs de confirmare

Tematica
– Dialogul între autoritatea judecătorească și autoritățile legislativă și executivă în România, model al consolidării statului de drept
– Dialogul dintre autoritatea judecătorească și Curtea Constituțională – componentă esențială a statului de drept
– Principiul loialității constituționale și raporturile dintre cele trei autorități ale statului
– Autoritatea puterii judecătorești
– Modul de recrutare al judecătorilor – condiție necesară pentru asigurarea independenței și imparțialității justiției

Pentru înscrieri accesați juridice.ro.

Conferința „Dialogul autorității judecătorești din România cu celelalte autorități ale statului în consolidarea statului de drept – Realități și perspective” was last modified: iulie 6th, 2016 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter