Conferința internațională – Proiectul ghidului operațional destinat practicienilor în materia recuperării profiturilor şi produselor infracțiunilor

15 iul. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 478

Despre

  • Durată proiect: 24 de luni
  • Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate
  • Direcția de Prevenire a Criminalității

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În perioada 7 iulie – 8 iulie 2016, a fost organizată la București cea de-a doua conferință internațională în cadrul căreia a fost prezentat proiectul ghidului operațional destinat practicienilor în materia recuperării profiturilor și produselor infracțiunilor. Ghidul a fost elaborat de către experți români, inclusiv în urma consultărilor avute cu practicieni în cadrul reuniunilor derulate anterior, precum și prin contribuția partenerului german din proiect, respectiv Fundația Germană pentru Cooperare Juridică Internațională (I.R.Z.).

La acest eveniment au participat reprezentanți ai oficiilor de recuperare a creanțelor din Germania, Franța, Marea Britanie și Olanda, precum și judecători, procurori, polițiști, investigatori financiari și reprezentanți ai oficiului de recuperare a creanțelor din România.

Evenimentul face parte din proiectul „Noi instrumente operaționale pentru organele de cercetare penală și autoritățile judiciare din Uniunea Europeană în scopul efectuării de investigații financiare în cauze transnaționale cu componentă de recuperare a produselor infracțiunilor”, finanțat în cadrul Programului „Prevention of and Fight against Crime” 2013. În cadrul evenimentului au fost prezentate și celelalte rezultate obținute în cadrul proiectului (ex. organizarea a 6 seminarii de formare profesională în domeniul recuperării creanțelor pentru un număr de aproximativ 120 de specialiști în domeniu).

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Proiectul are o durată de implementare de 24 de luni, cu începere din 1 septembrie 2014 și beneficiază de un buget total de 268.042,00 Euro, dintre care 241.237,80 Euro reprezintă finanțare nerambursabilă din partea Comisiei Europene (90%).

Beneficiarii proiectului sunt Direcția de Prevenire a Criminalității din cadrul M.J. și Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (A.N.A.B.I.), acesta fiind implementat în parteneriat cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, precum și cu Fundația Germană pentru Cooperare Juridică Internațională (I.R.Z.) din Germania, având ca obiectiv creșterea eficienței specialiștilor implicați în lupta împotriva criminalității economice și financiare, prin perfecționarea profesională a specialiștilor vizați cu privire la cele mai bune metode de investigare, depistare și confiscare a produselor infracțiunilor, precum și prin elaborarea unui ghid operațional, ca instrument util destinat practicienilor.

Sursa informației

👍Vezi și: Prima conferință – Proiectul Ghidului operațional destinat practicienilor în materia recuperării profiturilor și produselor infracțiunilor

Conferința internațională – Proiectul ghidului operațional destinat practicienilor în materia recuperării profiturilor și produselor infracțiunilor was last modified: iulie 14th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter