Conferința profesională – Baroul Mureș

1007       0
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În ziua de sâmbătă, 12 martie, la Facultatea de Științe, Economice, Juridice și Administrative din cadrul Universității “Petru Maior” din Tg. Mureș a avut loc conferința cu tema “Înțelegerea și aplicarea noilor coduri fundamentale ale României”.

Evenimentul a fost organizat de Baroul Mureș, în colaborare cu Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților și Editura Universul Juridic, și s-a desfășurat pe două secțiuni concomitente – drept civil/procesual civil și drept penal/procesual penal.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Întrebările de drept civil și procesual civil au primit răspuns din partea domnului prof. univ. dr. Traian Briciu (Vicepreședinte al U.N.B.R., Director al I.N.P.P.A.), domnului av. dr. Claudiu Constantin Dinu (lect. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universității din București, lector INPPA), doamnei jud. Mirela Stancu (lect. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universității din București, formator INM) și a domnului conf. univ. dr. Eugen Hurubă (Președintele CEJ Mureș, Directorul Revistei Română de Executare Silită).

În cadrul acestei secțiuni au fost dezbătute ancheta psihosocială în cauze cu minori – respectiv componenta psihologică, situația cererilor de despăgubiri respinse de Agenția Națională pentru Restituirea Proprietăților, Posibila autoritate de lucru judecat a încheierii prin care s-a dispus suspendarea provizorie a cauzei în temeiul art. 719 alin. (7) C. pr. civ., partajul părților sociale și/sau bunurilor societății după divorțul soților, în varianta ambilor soți asociați, respectiv în varianta în care doar unul dintre ei deține calitatea de asociat și multe altele.

Succesul secțiunii de drept penal și procesual penal a fost asigurat de domnul jud. dr. Mihail Udroiu (judecător la Curtea de Apel Oradea, formator INM, membru în Comisiile de elaborare a proiectului Noului Cod penal și a Noului Cod de procedură penală), domnul conf. univ. dr. Norel Neagu (Facultatea de Drept a Universității Nicolae Titulescu), doamna conf. univ. dr. Mirela Gorunescu (Facultatea de Drept a Universității Nicolae Titulescu) și de domnul prof. univ. dr. Constantin Duvac (cercetător asociat al Academiei Române).

Și aici problemele ridicate au fost unele dintre cele mai interesante, între care amintim posibilitatea strămutării cauzei în procedura de cameră preliminară, rezolvarea laturii civile în cauzele de vătămare corporală și ucidere din culpă produse ca urmare a accidentelor de circulație și posibilitatea suportării cheltuielilor de spitalizare de către asigurator, instituții autonome față de instituția aplicării pedepsei.

Conferința profesională – Baroul Mureș was last modified: martie 18th, 2016 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter